Mlada reprezentacija bolja od Egipta

Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je danas vršnjake iz Egipta sa 3:1, u prijateljskoj utakmici odigranoj u španskom gradu Pinataru.
0 komentar(a)
Alić i Mugoša, Foto: Savo Prelević
Alić i Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2013. 22:14h

Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je danas vršnjake iz Egipta sa 3:1, u prijateljskoj utakmici odigranoj u španskom gradu Pinataru.

Naša selekcija je u svim elementima nadigrala protivnika koji je nedavno remizirao sa Rumunijom, jednim od rivala Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je povela u 17. minutu preko Đorđevića, kojem nije bilo teško da pretvori u gol odličnu asistenciju Zorića koji je prethodno sjajno iznio loptu na polovinu protivnika.

Pet minuta kasnije "hrabri sokoli" su duplirali prednost - Kosović je odlično uposio Mugošu, golman Avad uspio da odbije loptu do Vukčevića koji je sa ivice šesnaesterca šalje u suprotan ugao protivničkog gola.

Vezista Budućnosti ugasio je sve nade protivnika da se mogu vratiti u meč kada je u 67. minutu nakon još jedne fantastične dubinske lopte koju je uputio Zorić. Egipćani su uspjeli da ublaže poraz tek u posljednjem regularnog toka kada je Ahmed Koka, poslije odličnog driblinga, lijevom nogom pogodio suprotan ugao gola rezervnog golmana Radovića.

"Prikazali smo odličnu igru protiv kvalitetnog protivnika, koji je prije dva dana igrao neriješeno sa selekcijom Rumunije, našim protivnikom u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Proradila je i realizacija napada koja nam je nedostajala u prethodnim mečevima. Kvalifikacije počinjemo u pravo vrijeme, a kada nam se pridruzi i Bakić mislim da ne bi trebalo da bude problema na otvaranju protiv Farskih Ostrva", kazao je nakon utakmice selektor Dušan Vlaisavljević.

Meč sa Egiptom bio je posljednja proba mlade reprezentacije pred početak meča novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Češkoj.

Naša reprezentacija će takmičenje početi kod kuće protiv Farskih Ostrva. Meč će biti odigran 11. juna na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 20.30 časova.

Egipat - Crna Gora 1:3 (0:2)

Pinatar - Pinatar arena. Gledalaca: 2.000. Sudija: Hoze Hoakin Haljeho Hambin (Španija). Strijelci: Luka Đorđević 12, Marko Vukčević 22. i 67. minutu za Crnu Goru, Ahmed Koka u 90. za Egipat.

Egipat: Mosad Avad (Mahmud Hamdi), Ahmed Samir, Jaser Ibrahim, Saleh Guma (Ahmed El Sajed), Mahmud Hamad (Omar Basan), Hosam Gali (Mohamed El Šerif), Osama Ibrahim, Mahmud Trezege, Mahmud Kaharaba (Mahmud Vahid), Šadi (Ahmed Koka), Mahmud Metvali. Selektor: Rabje Jasin.

Crna Gora: Damir Ljuljanović (Vuk Radović), Ilija Bogdanović, Miloš Bakrač, Marko Vukčević, Nebojša Kosović, Stefan Mugoša, Luka Đorđević (Momčilo Raspopović), Ermin Alić (Igor Vujačić), Branislav Janković (Deni Hočko), Aleksandar Boljević (Jovan Vučinić), Darko Zorić. Selektor: Dušan Vlaisavljević.

Bonus video: