Peković: Bod nije loš,ali mi želimo sva tri

Želimo da pametnom igrom dođemo do toliko željene pobjede, nećemo da srljamo, kazao je Peković
0 komentar(a)
Milorad Peković, Foto: Savo Prelević
Milorad Peković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.06.2013. 12:18h

Perfektno pomjeranje i koncentracija u defanzivi, gdje Ukrajinci nisu dobili ni metar prostora da se razmahnu - bio je model kojim je Crna Gora srušila Kijev prije osam mjeseci i isplivala na vrh grupe H.

Sjutra veče, u Podgorici, Crna Gora neće moći da igra baš na taj način, ali neće ni odstupati mnogo, tvrdi iskusni vezista Milorad Peković.

"Neće biti baš kao u Kijevu, kada smo se povukli i pustili njih da igraju. Kući ne možemo da igramo baš tako, ali nećemo ni srljati. Želimo da pametnom igrom dođemo do toliko željene pobjede. Ukrajinci će pokušati iz kontri da nas ugroze, poznati su po tome. Ali možemo da ih zaustavimo".

¸Peković bi prihvatio bod, ali samo u krajnjoj varijanti...

"Bod je dobar, ali mi želimo tri! Sa pobjedom dobijamo minimum baraž, a to je naš cilj u ovom trenutku. Nema nepoznanica, dobro poznajemo Ukrajince, već smo pokazali da možemo da ih pobijedimo i nema razloga da strahujemo, naročito zbog toga što igramo pred našim navijačima".

Peković je član reprezentacije od pete utakmice, prijateljske protiv Švedske septembra 2007. godine. Uoči jubilarnog 50. susreta, malo je ko očekivao da će se Crna Gora dva ciklusa zaredom boriti za plasman na veliko takmičenje.

"Na početku svega, niko nije mogao da sanja da ćemo doći do ove pozicije. Ipak, mi smo pokazali da smo kvalitetna ekipa, da možemo da igramo važnu ulogu na evropskoj sceni. To nije slučajno, to smo pokazali u prošlim kvalifikacijama, pokazujemo i sada. Sazreli smo kao ekipa, stekli smo potrebno iskustvo. Sada je došao trenutak da ostvarimo zajednički cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo", zaključuje novi vezista Hanze iz Roštoka.

Dl.M.

Bonus video: