Šestica Mogrena protiv Zabjela, minimalac daje nadu Bokelju

Mogren je danas u podgoričkom naselju Stari aerodrom savladao Zabjelo 6:1, dok je Bokelj u Kotoru savladao barski Mornar 1:0
89 pregleda 3 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2013. 17:53h

Fudbaleri budvanskog Mogrena i kotorskog Bokelja ostvarili su pobjede u prvim utakmicama baraža za popunu Telekom Prve fudbalske lige.

Mogren je danas u podgoričkom naselju Stari aerodrom savladao Zabjelo 6:1, dok je Bokelj je u Kotoru savladao barski Mornar 1:0

Fantastično motivisano Zabjelo, nošeno frenetičnom podrškom publike, nezapamćenom na Starom aerodromu, ipak nije uspjelo da odoli klasi Mogrena u prvom duelu baraža za popunu Prve lige.

Zabjelčani su nošeni ogromnom željom i hukom sa tribina (njavijači su se na Zabjelu okupili od ranog jutra) bili odlični u uvodu utakmice, a snovi o Prvoj ligi su izgledali ostvarivi nakon pola sata.

Tada je napadač Zabjela Miloš Rašović, “makazicama” pogodio na asistenciju Vladana Mijovića.

Ipak, gol bivšeg fudbalera Mladosti je samo ražestio goste, pa je najbolji igrač Mogrena, Nikola Vujović umirio tribine pet minuta kasnije. Da je razlika u nivou takmičenja koje su tokom sezone igrale dvije ekipe ogromna, bilo je vidno u finišu poluvremena.

Marko Đurović i Bracan Popović su sjajnom akcijom izigrali odbranu Zabjela, pa Zariji Peličiću nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

Ni u nastavku se nije mogla osporiti želja “republikanaca", ali su šanse za izjednačenje prokockali Mijović i Blagota Popović. Mogren je znalački sačekao da splasne ritam domaćina, a kada je Ratko Zec udvostručio prednost u 71. minutu, nestalo je i entuzijazma igrača Zabjela.

To su gostujući fudbaleri iskoristili da do vrha napune mrežu Asanovića, i samim tim prebrinu brige oko opstanka pred revanš 9. juna u Budvi.

Fudbaleri Bokelja, iako drugoligaši, na revanš sa Mornarom putuju sa golom prednosti, a kako su sačuvali svoju mrežu, Barani će imati silno težak zadatak da nadoknade razliku i sačuvaju status prvoligaša.

“Znali smo da nas čeka kvalitetan rival, spreman i motivisan da postigne gol i eventualno ostvari pobjedu kojom bi mirno sačekao revanš u Baru, ali isto tako mi smo znali da moramo biti mudri i strpljivi. Namjerno smo Baranima prepustili terensku inicijativu, čekali svoju priliku i dočekali onda kada je to bilo najpotrebnije. Ništa još nije gotovo, ali moramo biti zadovoljni rezultatom”, rekao je jedan od najiskusnijih prvotimaca Bokelja Aleksandar Mikijelj.

U prvom poluvremenu, sve do vodećeg gola za domaće praktično je bilo za zaborav. Trenutak odluke uslijedio je u 45. minutu, kada su domaći izveli mat u tri poteza - akcija po lijevoj strani, fantastičan pas Japanca Učide u prazan prostor, ubacivanje Rašovića i proigravanje za Miloša Nikezića, koji je u maniru rasnog napadača rutinski zatresao mrežu.

U nastavku je praktično viđena igra skoro isključivo pred golom domaćina, ali je Baranima nedostajala sredina terena. Nije bilo izgrađenih akcija, preskakala se sredina terena. Bilo je dosta prekida, čak devet žutih kartona.

“Željeli smo da ostvarimo trijumf ili makar postignemo gol na gostovanju u Kotoru, ali nijesmo ostvarili taj cilj. Imali smo loptu u svom posjedu, pokazali da smo kvalitetnija ekipa, ali nismo bili pravi u završnici, tamo gdje je bilo najpotrebnije. Ovo je tek prvo poluvrijeme, a ne zaboravite da se drugo igra na našem stadionu”, rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

Revanši su na programu u nedjelju u Budvi i Baru.

Uspješniji timovi iz baraž dvomeča naredne sezone takmičiće se u Telekom Prvoj ligi.

Bokelj - Mornar 1:0

Kotor - Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelac: Miloš Nikezić u 45. minutu. Žuti kartoni: Todorović, Mikijelj, Rašović, Nikezić, Spalević (Bokelj), Kajević, Vojvodić, Divanović, Gačević (Mornar).

Bokelj: Petković 7, Pavićević 7, Martić 6,5, Todorović 7, Mikijelj 7, Takacuka 6,5, Rašović 6,5 (Pavićević), Pajović 6,5 (Mršulja), Učida 7 (Ćorić), Nikezić 7,5, Spalević 6,5.

Mornar: Radanović 6, Kajević 6, Obradović 6, Skopljak 6, Vojvodić 6,5, Divanović 6, Krstović 6,5, Bogdanović 5,5 (Jovančov 6), Rotković 6, Metović 6, Gačević 6,5.

Zabjelo - Mogren 1:6

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 2.000. Sudija: Pavle Radovanović. Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Nikola Razić (Podgorica). Strijelci: Rašović 30. minut (Zabjelo), Vujović u 35, 75, i 79. Peličić 42, Zec 71, Milović 78. minutu (Mogren).

Zabjelo: Asanović 5,5, Mijović 6 (Vlahović), Jovanović 5, Kljajević 5,5, Vukčević 5,5, Nenadović 5,5, Todorović 5 (Kraljević 5), Kopitović 5,5, Rašović 6, Kaluđerović 5 (Popović 5,5), Ljumić 5.

Mogren: Butorović 6,5, Ivanović 6,5 (Racković), Bojić 7, Milović 7, Popović 7, Lagator 6 ( Ćosić 6), Mijušković 6,5, Peličić 7,5, Pržica 7, Đurović 6,5 (Zec 7,5), Vujović 8.

Bonus video: