PROCJENA

Pele: Nejmar može da bude bolji od Mesija

"Igrati u Evropi je drugačije nego u Južnoj Americi. Evropski fudbal je malo čvršći, dok se u Južnoj Americi više obraća pažnja na tehniku", dodao je Pele
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2013. 11:52h

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da novi igracc Barselone Nejmar ima potencijal da postane bolji igrač od Lionela Mesija.

Brazilac Nejmar je u ponedeljak potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a na predstavljanju pred više od 60.000 navijača na Nou Kampu je rekao da bi želio da pomogne Mesiju da "ostane najbolji fudbaler svijeta".

"Nejmar je mnogo napredovao u poslednje dvije godine. On dobro šutira i lijevom i desnom nogom i dobar je u vazdušnim duelima. Obojica su veoma dobri fudbaleri. Volim Mesija, ali ako bih morao da ih uporedim, mislim da Nejmar ima potencijal da bude bolji od njega... Ili možda nema", rekao je Pele.

Pele je rekao da će Nejmar prelaskom u Barselonu steći potrebno iskustvo.

"Nisam zadovoljan jer je Santos izgubio dobrog igrača. Ali, mislim da je prelazak u Barselonu dobar za njega, jer je bez sumnje najbolji igrač u Brazilu i sada će steći iskustvo u inostranstvu", rekao je on.

"Igrati u Evropi je drugačije nego u Južnoj Americi. Evropski fudbal je malo čvršći, dok se u Južnoj Americi više obraća pažnja na tehniku", dodao je Pele.

Preporučujemo za Vas