Stefan Savić preskače duel sa Ukrajinom!

Današnje analize su pokazale da je bek Fiorentine natukao košcicu u stopalu, pa selektor Branko Brnović dva dana pred meč mora da traži alternativna rješenja
16 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Luka Zeković
Stefan Savić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2013. 12:33h

Alarm sa treninga reprezentacije u utorak pretvorio se danas u veliki handikep - magnetna rezonanca je pokazala da je Stefanu Saviću napukla koščica u stopalu, pa će defanzivac Fiorentine propustiti meč sa Ukrajinom.

Problem u odbrani je veliki, ako se zna da selektor Branko Brnović ne može da računa ni na suspendovanog Miodraga Džudovića, ni na Mitra Novakovića koji je u Amkaru često igrao štopera, kao ni na Milana Jovanovića koji nema klub...

Uprkos velikom hendikepu, “sokole” ne napušta optimizam.

"Od kad sam u reprezentaciji, a ovo mi je ko zna koje po redu okupljanje, nikada se nije desilo da imamo najjači sastav, ali smo i pored toga postizali dobre rezultate. Svako ko izađe na teren daće maksimum pred našim navijačima, svako ko bude igrao moći će na pravi način da nadomjesti Savića i Džudovića, u to sam sto odsto siguran", istakao je Dejan Damjanović.

Savić se povrijedio u posljednjem minutu treninga u četvrtak, nakon duela sa golmanom Mladenom Božovićem. Brnović će vjerovatno aktivirati 25-godišnjeg štopera Gaciantepspora Ivana Kecojevića, koji je do sada ulazio samo na prijateljskim mečevima.

"Poremetila nas je povreda Savića, ali sa tim smo se već susretali u kvalifikacijama. Imamo adekvatne igrače da zamijene sve povrijeđene i suspendovane i siguran sam da ćemo spremni dočekati meč", kaže Milorad Peković.

Savić je, inače, danas uvršten u idealni tim Evrope za igrače do 21 godine, u izboru sajta koji se bavi preciznom statistikom u fudbalu whoscored.com.

Portal je u obrazloženju odluke naveo da je Savić od dolaska u Italiju iz Mančester sitija postao jedan od ključnih igrača Fiorentine.

On je u 26 nastupa imao 88,3 odsto uspješnih dodavanja, 2,7 presječenih protivničkih akcija, 3,4 osvojena vazdušna duela i 8,3 uspješnih intervencija po meču.

Među 11 najboljih mjesto su našli i golman Mark Andre ter Štegen, Danijel Karvahal, Markinjos, David Alaba, Erik Lamela, Mario Gece, Kevin de Brujne, Adem Ljajić, Andre Širle i Kristijan Benteke.

Bonus video: