Bokelj dočekuje Mornar

Ako se gleda tradicija, kada su u pitanju baraž mečevi, onda bi Bokelj od naredne sezone trebalo da igra u eliti
0 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2013. 13:13h

Ako se gleda tradicija, kada su u pitanju baraž mečevi, onda bi Bokelj od naredne sezone trebalo da igra u eliti.

Naime, ovo je treći put da se Kotorani nalazi u doigravanju za ulazak u viši ranga, a prethodna dva puta su ukrstili koplje sa Jedinstvom. Kada je bio drugoligaš, Bokelj je eliminisao Bjelopoljce, a kada je bila obrnuta situacija, uspješnije je bilo Jedinstvo. Sada je rival Mornar, a Kotorani se nadaju da će se tradicija nastaviti.

"Kvalitet Prve lige je mnogo jači, ali u dvije utakmice sve se može promijeniti. U ta dva susreta, uz motivisanost i borbenost Bokelj može stići do elite. Imao sam prilike da gledam neke utakmice Mornara i očekujem da moji igrači mogu da se ravnopravno nose sa Baranima. Baraž je lutrija, vjerovatno, sa opterećenjem za sve aktere, ali mislim da je teže protivniku, jer oni treba da se bore za opstanak u eliti, a mi možemo samo da dobijemo", optimista je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Voljom žrijeba, “ specijalisti” za ovaj vid takmičenja (Mornar je od obnove nezavisnosti skoro svake godine igrao baraž za popunu lige), u prvom meču odlaze na noge klubu duge tradicije i istorije, ali i prvoligaškog iskustva koje je itekako važno u ovakvim duelima.

"Mi se pitamo. Mi smo prvoligaši, ove sezone smo imali veći broj jačih utakmica, revanš je na našem stadionu i jednostavno moramo ostati u eliti. Bez obzira što imamo teškog i jakog protivnika, koji je sačinjen od spoja mladosti i iskustva.Imaju par fudbalera koji zaslužuju da se nađu u eliti,ali im mi t ne možemo dozvoliti. Najvažnije je da u gostima ne primimo gol, a po mogućnosti postignemo makar jedan. Nema sumnje da će biti teško, ali opet ću ponoviti ono što stalno ponavlljam, vjerujem u ove momke i sjutra putujemo u Koror da trijumfujemo", jasan je strateg Barana Obren Sarić.

Duel na gradskom stadionu u Kotoru počinje u 17.30 sati.

Bonus video: