Raičević: Biće teže nego u Kijevu, ali smo opet bliži od njih

Ukrajince plasman tjera da napadaju, ali - neće napadati od starta, ubijeđen je Mirko Raičević, vezista ukrajinske Hoverle
82 pregleda 0 komentar(a)
Ukrajina - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ukrajina - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2013. 13:45h

Mirko Raičević, nekadašnji crnogorski reprezentativac, vezista ukrajinske Hoverle, igrao je ove sezone protiv većine ukrajinskih reprezentativaca...

"Čeka nas težak meč, teži nego u Ukrajini, ali ne zato što su Ukrajinci sada bolja ekipa nego što su bili tada, već zbog toga što je Crna Gora tada bila autsajder, što sada nije slučaj. Čitam i kroz medije i vidim po reakcijama fudbalera, sada nas mnogo više repsektuju nego pred prvi meč. Zbog toga će nam biti teže, iako i dalje mislim da je Crna Gora favorit i da je bliža pobjedi", kaže Raičević, čijih pet golova u sezoni nisu pomogli Hoverli da sačuva prvoligaški status.

Bivši kapiten Budućnosti ističe da Ukrajinci pomalo čudno prilaze meču - razmišljaju samo o pobjedi, a žele da se stave u ulogu autsajdera.

"Valjda im tako više odgovara, pokušavaju da se sebe sklone pritisak, iako ih samo pobjeda vraća u trku za plasman na Mundijal. Mada, pouzdano znam ne bi odbacili ni bod, da imaju kalkulaciju i za taj rezultat:.

Raičević tvrdi da nije očekivao da se Ukrajina vrati u trku za visok plasman u grupi nakon lošeg starta, remija u Moldaviji i poraza kod kuće od naše reprezentacije.

"Promjena selektora očigledno da je urodila plodom, uticala je na ekipu. Fomenko je takođe povukao hrabar potez kada je sklonio Timoščuka iz ekipe na utakmici u Poljskoj, i pružio šansu nekim drugim igračima, što je donijelo rezultat", kaže Raičević, ističući da bi Crnoj Gori mogla da ide u prilog slabija forma nekih važnih igrača Ukrajine.

"Ključni igrači Dnjepra i Dinama za sobom imaju dosta lošu sezonu i sigurno nisu u raspoloženju da se pokažu u najboljem svijetlu. Konopljanka je u slaboj formi, kao i cijeli Dnjepar. Ipak, sve su to nepredvidivi fudbaleri i treba biti oprezan. Jarmolenko je neugodan, Zozulja takođe ima kvalitet i sjajnu sezonu iza sebe, tu je Rotanj i još nekoliko fudbalera. Za nas je veliki plus što ne igraju Dević i Stepanenko".

Ukrajince plasman tjera da napadaju, ali - neće napadati od starta, ubijeđen je Raičević.

"Iako sam od nekih igrača čuo da će igrati visoki presing na našu odbranu, nevjerujem da će biti tako. Spremaju formaciju sa pet igrača na sredini, a to odma pokazuje da ne žele da srljaju. Tražiće šansu preko brzih krila i usamljenog napadača, što je i inače njihov stil igre".

Raičević, na kraju, očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu, u kojoj će možda presuditi jedan gol.

"Tvrdim da je Crna Gora bliža da ga da, jer imamo bolje individualce koji mogu to da riješe, naravno mislim na naše napadače".

Nemam ništa protiv i da ostanem

Raičevićeva Hoverla nije uspjela da sačuva prvoligaški status u Ukrajini, loš start sezone nije mogao da bude ispravljen nešto boljom formom u nastavku. Iza Raičevića je, međutim, dobra sezona na ličnom planu, postigao je pet golova kao defanzivni vezni igrač, pogodio je protiv oba velika ukrajinskog fudbala, Šahtjora i Dinama.

"Ugovor mi ističe, postoje neka interesovanja drugih klubova, mada ne bih imao ništa protiv ni da ostanem", kaže Raičević.

Bonus video: