Pavićević: Ne kalkulišemo, želimo pobjedu

"Da li će oni se zatvoriti ili ne? Ne znam, ne vjerujem da će igrati defanzivno, iako se sigurno plaše našeg napada. Ipak, očekujem da nas napadnu", rekao je Pavićević
8 komentar(a)
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2013. 18:12h

Ako Crna Gora želi da i drugi put u ovom kvalifikacionom ciklusu sruši Ukrajinu neophodno je da ne razmišlja o Kijevu i pobjedi u oktobru prošle godine, smatra Savo Pavićević, koji se vraća u tim nakon što je odradio suspenziju protiv Engleske u prošlom kolu.

"Tamo smo ih pobijedili, ali ovo je već sasvim druga utakmica. Da li će oni se zatvoriti ili ne? Ne znam, ne vjerujem da će igrati defanzivno, iako se sigurno plaše našeg napada. Ipak, očekujem da nas napadnu", rekao je Pavićević.

Javnost je odbrojavanje počela odavno, pa i igrači osjećaju euforiju kako se utakmica bliži.

"Nestrpljivo očekujemo utakmicu, brojimo svaki dan i jedva čekamo okršaj sa Ukrajinom. To je ekipa koja svakako treba da se shvati ozbiljno, moramo da budemo maksimalno fokusirani na teren, da ne razmišljamo o tabeli. I oni, kao i mi, imaju računicu, sigurno da vide sebe na Svjetskom prvenstvu, ali se nadam da ćemo ih omesti u toj namjeri i da ćemo na kraju mi slaviti", kazao je fudbaler Hapoela iz Tel Aviva i dodao:

"Nema dileme da nas čeka težak posao u petak. Samo se nadam da ćemo još ovih nekoliko dana svi ostati zdravi, ne daj bože da dođe do neke povrede".

Da li će Crna Gora kalkulisati?

"Molim vas, ne pitajte me o računici. Razmišljamo samo o pobjedi. Tek poslije utakmice će nas zanimati tabela", ne ostavlja dilemu Pavićević.

Šta donose tri boda u ovom trenutku?

"Pobjedom bi bili stepenik bliže Mundijalu, ali mislim da tek sada počinje prava borba. Sada moramo da pokažemo koliko vrijedimo i koliko možem. Ne znam šta će se desiti u narednom periodu, ali ova reprezentacija zaslužuje da ide u Brazil".

Jeste li gledali prijateljski meč Ukrajine i Kameruna?

"Odgledali smo tu utakmicu, ispratio sam i kroz medije da nisu imali šut na gol. Ali, to ne znači ništa, vjerujem da su Ukrajinci na tu utakmicu gledali kao na laganu pripremu i sigurno da sve karte daju na gostovanje u Podgorici. Znaju da im se ovdje praktično odlučuje sve".

Predstavlja li problem ovaju junski termin s obzirom na to da su klupska prvenstva završena?

"Termin svakako nije jednostavan, ali mi smo profesionalci. Navikli smo na svakodnevne obaveze, treninge i spremni smo. Ovo je jako komplikovan meč, znamo da nosi specifičnu težinu i izginućemo na terenu da ostvarimo dobar rezultat".

Crna Gora je u prethodna dva meča kud kuće (Poljska i Engleska) loše počela, primila rane golove, ali je osvajala bod.

"Svjesni smo toga, istina je da slabije otvaramo utakmicu. Potrudićemo se da nam se ovog puta to ne dogodi. Ipak, ne bih imao ništa protiv da opet loše krene pa da se završi dobro", istakao je Pavićević.

Da li se ova utakmica dobija glavom ili srcem?

"I jednim i drugim. Moramo da budemo skoncentrisani. Mi najbolje znamo kako nam je, koliki je ulog, a oni su iskusniji od nas. To je Ukrajina, igrala je i na evropskim i svjetskim prvenstvima. Istina, mi smo prvi, vjerovatno svi od nas očekuju da završimo ono što smo započeli, ali to nije lako. Treba nam podrška i rekao bih hladna glava i vruće srce da dođemo do pobjede", zaključio je Pavićević.

Bonus video: