Sindikat profesionalnih fudbalera: Klubovi pred bankrotom

Sindikat navodi da je opominjao i iznosio činjenice, ali da ih niko nije ozbiljno shvatao, posebno klubovi koji su svoje slabosti i nesposobnosti do ove godine prikrivali rezultatima u "sve skromnijoj konkurenciji na domaćoj sceni"
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 17:33h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) saopštio je danas da nije ni zatečen, ni iznenađen što su samo četiri kluba dobila dozvolu da se takmiče na evropskoj sceni, navodeći da su crnogorski klubovi u rasulu i pred bankrotom.

Sindikat navodi da je opominjao i iznosio činjenice, ali da ih niko nije ozbiljno shvatao, posebno klubovi koji su svoje slabosti i nesposobnosti do ove godine prikrivali rezultatima u "sve skromnijoj konkurenciji na domaćoj sceni".

"Dugovanja prema igračima, a ispostavilo se i prema državi, u slučaju FK Budućnost, gomilala su se iz sezone u sezonu, ugovori bez finansijskog pokrića i bez fudbalske logike, poslovanje bez finanijskog plana i dugoročne strategije, bili su poslovni poduhvati većine naših klubova", piše u saopštenju SPFCG.

Sindikat podsjeća da su i fudbaleri novog šampiona Sutjeske u drugi dio sezone ušli praktično iz štrajka zbog dugovanja, kao i da je Lovćen posljednjih osam kola prvog dijela sezone odigrao sa omladincima, jer su prvotimci odbili da nastupajuzbog finansijskih problema.

"Naš cilj i svrha našeg fukcionisanja nije da rješavamo probleme u klubovima i da ih savjetujemo kako da rade. Naše je da ukažemo na probleme, što smo konstantno radili, i da na taj način pokušamo zaštitimo fudbalere, one koji fudbal i čine tako lijepom igrom i najvažnijom sporednom stvari na svijetu", piše u saopštenju.

Navodi se da su fudbaleri Budućnosti i Grblja najveći gubitnici i da su im poslodavci uskratili pravo da uberu plodove svog rada tokom sezone.

"Nisu im stvorili uslove da igraju na evropskoj sceni, pokažu šta znaju i koliko mogu. Uskratili su im, na neki način, pravo na rad i zbog toga moraju da budu kažnjeni", piše u saopštenju SPFCG.

Bonus video: