Hodžson: Zaslužili smo remi sa Brazilom

„Bio sam zadovoljan načinom na koji smo se držali i nismo primili gol, uprkos tome što je Brazil bio mnogo bolji u prvom poluvremenu”, rekao je Hodžson
0 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Beta/AP
Roj Hodžson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.06.2013. 12:19h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da je njegova ekipa zaslužila neriješen rezultat protiv Brazila u prijateljskoj utakmici.

Brazil i Engleska su sinoć na stadionu Marakana u Rio de žaneiru odigrali 2:2.

Domaći su poveli u 57. minutu golom Freda, a Engleska je preokrenula preko Aleksa Okslejd-Čembrlena u 67. i Vejna Runija u 79. minutu. Konačan rezultat postavio je Paulinjo u 82. minutu.

Engleska je „preživjela” mnogobrojne napade Brazila u prvom poluvremenu. Domaći su imali 30 šuteva, od kojih 20 u gol, a gosti su od osam šuteva - sedam poslali u okvir gola.

„Mislim da smo potpuno zaslužili neriješen rezultat. Bio sam zadovoljan načinom na koji smo se držali i nismo primili gol, uprkos tome što je Brazil bio mnogo bolji u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo prikazali bolju igru”, rekao je Hodžson.

„Svi znaju, ekipe i treneri, da u utakmicama protiv Brazila nećete imati veći posjed lopte i nećete imati više šansi od njih. Sa takvim stvarima morate da se suočite i da ostvarite dobar rezultat, što smo mi i uradili”, dodao je on.

Jedan od najboljih igrača Engleske bio je golman Džo Hart, ali nije uspio da odbrani svoj gol.

„Džo je imao posla, više nego što je uobičajeno. U prvom poluvremenu je u više navrata dobro odbranio gol i aktivno je učestvovao u odbrambenim zadacima”, rekao je Hodžson.

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da je poželio sreću Hodžsonu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

„Nadam se da će Engleska igrati na Svjetskom prvenstvu, to sam poželio Roju. Ali, znamo da su evropske kvalifijacije mnogo teže od onih u Južnoj Americi”, rekao je Skolari.

Komentarišući utakmicu, Skolari je rekao da njegova ekipa nije pobijedila zbog slabe realizacije u prvom poluvremenu.

„Engleska je imala sedam šuteva u gol i postigla dva, a mi smo od 30 šuteva postigli isto toliko. Nešto nije bilo u redu u našem napadu. Moramo da koristimo prilike kada nam se ukažu”, rekao je Skolari.

Bonus video: