NAPUSTIO BARSELONU

Abidal: Odlazim i srećan i tužan

“Odlazim i srećan i tužan. Tužan sam zbog toga jer sam želio da nastavim, ali sam srećan što sam proveo šest spektakularnih godina u klubu koji me je uvijek podržavao”, rekao je Abidal
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 16:56h

Bivši fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je danas da je i srećan i tužan što odlazi sa “Kamp noua”.

“Odlazim i srećan i tužan. Tužan sam zbog toga jer sam želio da nastavim, ali sam srećan što sam proveo šest spektakularnih godina u klubu koji me je uvijek podržavao i sa navijačima koji su uvijek pokazivali svoju naklonost”, rekao je Abidal, prenose britanski mediji.

Abidal, koji je u četvrtak saopštio da napušta Barselonu, kazao je da je bilo teško donijeti odluku o odlasku, ali da će se, kad završi karijeru, vratiti da živi u Barseloni.

“Bilo je teško, naročito za moje djevojčice koje su morale da se pozdrave sa drugovima u školi, ali smo supruga i ja riješili da ćemo se, kada odem u penziju, vratiti da živimo u Barseloni”.

Govoreći o svojoj posljednjoj utakmici u dresu šampiona Španije protiv Malage u utakmici posljednjeg kola ovogodišnjeg prvenstva, Abidal je rekao da nije želio da se završi meč.

“Moji posljednji minuti u Barsi... Primijetio sam da su navijači, kad god sam primio loptu, navijali da pokušam da postignem gol. Mislim da je tih 15 minuta bilo dobro, mislim da nisam poklonio nijednu loptu... Nadam se da je Tito (Vilanova) to primijetio”, rekao je Abidal uz osmijeh.

“To su bili teški trenuci. Nisam želio da se završi... Ali, sada je gotovo”, rekao je Abidal.

Bivši reprezentativac Francuske je u Barselonu došao iz Liona 2007. godine i sa Kataloncima osvojio četiri titule u Primeri, dva trofeja u Ligi šampiona i španskom Kupu kralja.

Galerija

Preporučujemo za Vas