Bajern osvojio i Kup Njemačke

Velikanu iz Minhena je ovo 16. trofej pobjednika Kupa (čak 19 puta je bio finalista), dok je Štutgart ostao na tri
4 komentar(a)
Jup Hajnkes, Foto: Reuters
Jup Hajnkes, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2013. 20:47h

Kad nisu mogli da mu pariraju velikani poput Juventusa, Barselone i Borusije Dortmund, bilo je nerealno očekivati da Bajernu može na put da stane Štutgart.

Sada je i definitivno - ovo je bila sezona Bavaraca! Bavarci su ugrabili i Kup Njemačke i prvi put u istoriji osvojili triplu krunu - ujedinili su Bundes ligu, Ligu šampiona i popularni DFB pokal.

Posljednja žrtva sastava Jupa Hajnkesa, koji je večeras posljednji put vodio ekipu, bio Štutgart koji je savladan na Olimpijskom stadionu u Berlinu, ali mnogo teže nego što se očekivalo.

Meč je završen rezultatom 3:2, iako je Bajern do 71. minuta vodio sa 3:0 i uništavao protivnika baš onako kako je to radio kroz Ligu šampiona.

Da li je došlo do opuštanja ili umora, to vjerovatno zna samo Hajnkes, ali su „švabe” golovima Martina Harnika u 71. i 80. smanjile i krenule na sve ili ništa, ali vremena za preokret nije bilo.

Strijelci za Bajern su bili Tomas Miler i dva puta Mario Gomes.

Velikanu iz Minhena je ovo 16. trofej pobjednika Kupa (čak 19 puta je bio finalista), dok je Štutgart ostao na tri pehara u najmasovnijem takmičenju.

Bonus video: