Miroljubivo u Radanovićima

Zeta je povela u posljednjem minutu prvog poluvremena - Korać je izborio i realizovao penal koji je prethodno, uz crveni karton, skirivio Martinović
0 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2013. 07:52h

Grbalj i Zeta očekivano su podijelili bodove i ispunili cilj - domaćin je završio šampionat na četvtom mjestu, u evropskoj zoni, a gosti osigurali opstanak bez baraža.

Da li će ekipa Aleksandra Nedovića igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je po položaju na tabeli i zaslužila, znaće se u ponedjeljak kada iz Fudbalskog saveza Crne Gore zvanično saopšte koje su ekipe dobile licence za nastup u takmičenjima pod okriljem Uefe. Prema nezvaničnim verzijama, Grbljani nisu dobili licencu.

Zeta je povela u posljednjem minutu prvog poluvremena - Korać je izborio i realizovao penal koji je prethodno, uz crveni karton, skirivio Martinović.

No, Grbalj je stigao do izjednačenja i sa igračem manje, Ašćerić je u 54. minutu ugurao loptu u mrežu nakon kornera sa desne strane.

Zadovoljni podjelom plijena, ni jedni ni drugi nisu rizikovali do kraja utakmice.

"Čestitam ekipi, pokazali smo veliki napredak ovog proljeća. To što uprkos plasmanu nećemo igrati u Evropi nije na meni da komentarišem", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

"Ostvarili smo cilj, pokazali smo da je Zeti mjesto u eliti. Nadam se da ovaj tim i klub više nikada neće biti u sličnoj poziciji", prokomentarisao je trener Zete Mladen Vukićević, koji je preuzeo ekipu sedam kola prije kraja sezone.

Grbalj - Zeta 1:1 (0:1)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 100. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Ašćerić u 54. minutu za Grbalj, Korać u 45. minutu iz penala za Zetu. Žuti karton: Milojko (Grbalj). Crveni karton: Martinović (Grbalj) u 45. minutu.

Grbalj: Radulović 6,5, N.Bogdanović 6 ,Radusinović 6, Glavan 6, Carević 6, Martinović 5, Đalac 5,5 (Đalović), Janković 5 (Pepić 6), Međedović 6 (Grivić), Ašćerić 6,5, Milojko 6.

Zeta: Ivanović 6, Radulović 6, Kaluđerović 6, Boljević 6 (Kukuličić), Brnović 6 (Otašević), Novović 6, Cavnić 6, Vlaisavljević 5,5, Došljak 6 (Vukčević), Burzanović 6, Korać 6,5.

Bonus video: