Sve je ranije bilo izgubljeno

Trijumf superangažovane ekipe Obrena Sarića je zaslužen, baš kao što je zaslužena šampionska titula Sutjeske, potpomognuta beskrajnim nizom kikseva podgoričkog tima ova sezone
2 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2013. 07:10h

Peti put od sedam sezona u nezavisnoj Crnoj Gori Budućnost završava prvenstvo kao drugoplasirana na tabeli - Podgoričani su u posljednjem poraženi kod kuće od Mornara, ali titulu nisu izgubili juče, već u nekom od prethodna tri poraza pod Goricom ovog proljeća (od Mogrena, Grblja i Lovćena).

Barani su slavili rezultatom 1:0 i u foto-finišu izbjegli ispadanje - golom iz sumnjivog penala, nakon što je motiv fudbalera Budućnosti splasnio do donje granice zbog vođstva Sutjeske protiv Lovćena.

Ipak, trijumf superangažovane ekipe Obrena Sarića je zaslužen, baš kao što je zaslužena šampionska titula Sutjeske, potpomognuta beskrajnim nizom kikseva podgoričkog tima ova sezone.

"U prvom poluvremenu smo dominirali i promašivali, u drugom takođe, ali je kod mojih fudbalera opao žar zbog rezultata u Nikšiću. Čestitam ekipi Sutjeske na zasluženoj tituli", kazao je trener Budućnosti Radislav Dragićević, koji je na pitanje da li se sezona u kojoj je osvojen Kup bila uspješna ili neuspješna, odgovorio:

"Ne želim ja da ocjenjujem, to treba da urade drugi. Mogu samo da kažem da je stručni štab radio pošteno i planski, te da smo završili sezonu bez ijednog poklonjenog auta. O ostalom ne bih da pričam".

Utakmica pod Goricom može da se podijeli na dva dijela - prvo poluvrijeme u kojem je još tinjala nada fudbalera Budućnosti da Lovćen može da napravi čudo u Nikšiću, i drugo u kojem je za rezultat bio zainteresovan samo Mornar.

A nakon ranog vođstva Jedinstva protiv Čelika u Nikšiću, Barani su bili svjesni da samo pobjedom izbjegavaju direktno ispadanje.

Bacili su sve karte na napad i uspjeli da dođu do trijumfa iz prelako dosuđenog penala sudije Predraga Radovanovića u 65. minutu.

Precizan je bio Rotković, igrač koji je i izborio jedanaesterac nakon duela sa Kopitovićem.

"Ostvarili smo veliku pobjedu i ispunili prvi cilj, a to je plasman u baraž. Drugi cilj je opstanak, nadam se da ćemo dvije utakmice koje nas čekaju za sedam dana odigrati u istom stilu u kojem smo završili prvenstvo", istakao je trener Mornara Obren Sarić.

Da bi dočekala spas, njegova ekipa je morala da preživi šok u sudijskoj nadoknadi, kada je golman Radanović ”skinuo” zicer Marku Vukčeviću.

Da je lopta kojim slučajem završila u mreži, Barani bi završili u drugoj ligi...

Po natopljenom terenu Budućnost je imala više zrelih situacija od Mornara, naročito u prvom dijelu (stativa Vukčevića, dobri pokušaji Radonjića i Raičkovića), ali ni u jednom trenutku nije bila toliko bolja da bi to donijelo rezultatsku prevagu.

Uostalom, dvije dobre šanse imao je Mornar, preko Bogdanovića na startu (stativa) i Rotkovića u finišu...

Pod Goricom je igrana posljednja klupska utakmica ove sezone, ali i prva u seriji pred praznim tribinama.

Budućnost - Mornar 0:1 (0:0)

Pogdorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović i Marko Stanković (Cetinje). Strijelac: Rotković iz penala u 65. minutu. Žuti karton: Raspopović (Budućnost).

Budućnost: Agović 6, Raspopović 5,5 (Cmiljanić), Kopitović 5, Peković 6, Tomković 5,5, Flavio 6, Raičković 6 (Kalezić), M.Vukčević 5,5, Adrović 5 (Nikač), Mugoša 5,5, Radonjić 5.

Mornar: Radanović 7, Kajević 6,5, Skopljak 7, Vojvodić 7, Obradović 6,5, Krstović 6,5, Gačević 6,5, Divanović 6 (Jovančov), Metović 6,5 (Merdović), Rotković 7 (Rašović), Bogdanović 7.

Bonus video: