Rudar savladao Petrovac u meču bez značaja

Gosti su poveli već u šestom minutu, kada je Leverda precizno šutirao sa 18 metara i pogodio desni donji ugao nemoćnog Lakićevića
0 komentar(a)
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2013. 07:39h

Opušteno i bez mnogo naprezanja odigrali su Pljevljaci i Petrovčani duel pod Golubinjom, a bodovi su na kraju zasluženo pripali domaćinu.

Razlog za lagan ritam, ali i lijep fudbal, naročito u prvih 45 minuta, možda leži u činjenici da je i prije prvog zvižduka odličnog sudije Markovića bilo jasno da će Rudar u Evropu, jer Grbalj nije dobio licencu, kao i da je Petrovac još prošle subote prebrinuo sve brige oko opstanka u prvoligaškom društvu.

Gosti su poveli već u šestom minutu, kada je Leverda precizno šutirao sa 18 metara i pogodio desni donji ugao nemoćnog Lakićevića.

„Rudari“ su izjednačili deset minuta kasnije. Iskusni Stojanović iskoristio je lošu intervenciju Popovića i Čelebića i sa desetak metara pogodio nezaštićenu mrežu.

Trijumf Pljevljacima obezbijedio je Jovanović u 42. minutu. Brnović je centrirao sa lijeve strane, a napadač domaćih sa dva metra glavom ubacio loptu u mrežu.

U nastavku, izuzimajući pokušaj Vujačića i pogođenu prečku u 51. minutu, nije bilo uzbuđenja za malobrojne gledaoce, koji su ipak pozdravili pobjedu svojih ljubimaca, a naročito ih je obradovao potez trenera Rakojevića koji je u posljednjih dvadesetak minuta na teren poslao kadete Vukovića i Golubovića i samo malo starijeg Bajića.

"Bila nam je potrebna pobjeda i na sreću, uspjeli smo da je ostvarimo i da napornu sezonu u kojoj su nas pratili brojni problemi ipak okončamo na pravi način", kazao je šef stručnog štaba pljevaljskog prvoligaša, Nikola Rakojević.

"Igrali smo bez nekoliko standardnih igrača pa i nije čudo što smo poraženi. Mislim da smo pružili dobru partiju, naročito u prvom poluvremenu, dok u nastavku nije bilo snage za preokret", rekao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

Rudar - Petrovac 2:1 (2:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica) i Blažo Bogdanović (Nikšić). Strijelci: Stojanović u 16. i Jovanović u 42. minutu za Rudar, Leverda u 6. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Tomašević (Rudar), Đukić (Petrovac).

Rudar: Lakićević -, Brnović 7 (Golubović), Šćepanović 7, Vlahović 7, Stojanović 7 (Vuković), Nestorović 7, Tomašević 6,5, Jeknić 6,5 (Bajić), Jovanović 7, Petrović 6,5, Šljivančanin 6,5.

Petrovac: Popović 6, Radulović 6,5, Čelebić 6, Mrvaljević 7, Lakić 6 (Osmajić 6), Đukić 6,5 (Medigović), Marković 6, Leverda 7, Pepić 6 (Đorđević 6), Vujačić 7, Kruščić 6,5.

Bonus video: