Šampionski prsten stanuje u Nikšiću

Generacija nikšićkog prvoligaša, predvođena Draganom-Gagom Radojičićem, odsanjala je san mnogih fudbalera koji su branili plavo-bijele boje od sticanja crnogorske nezavisnosti pa do danas
175 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 06:55h

Šampioni, šampioni - cijela sezona Sutjeske ogledala se u jednoj riječi, koju su navijači juče tokom i nakom meča sa Lovćenom ponovili bezbroj puta.

Na kraju, ispisana je istorija - fudbaleri Sutjeske podarili su navijačima i gradu Nikšiću prvu šampionsku krunu!

Generacija nikšićkog prvoligaša, predvođena Draganom-Gagom Radojičićem, odsanjala je san mnogih fudbalera koji su branili plavo-bijele boje od sticanja crnogorske nezavisnosti pa do danas.

Simbolično - protiv Lovćena, stogodišnjakla, najstarijeg crnogorskog kluba, san Nikšićana postao je java.

Centar crnogorskog fudbala juče se iz Podgorice preselio u Nikšić - više nego dovoljan razlog za nezapamćeno slavlje koje je počelo poslije posljednjeg sudijskog zvižduka, a kada će biti završeno pričaće se...

U meču u kojem je stala cijela sezona, Jovović i saigrači tačno su znali šta hoće i kako da dođu do cilja, tako da gostima praktično nisu ni dozvolili da ih ozbiljnije ugroze.

Od prvog minuta novi šampion zagospodario je terenom, konstantno vršio pritisak, koji je urodio plodom u 10. minutu.

Ipak, prije nego se zatresla mreža Cetinjana, bilo je prilika i prilika...

Prvo su, ipak, zaprijetili gosti u prvom minutu - Halilović je snažno šutirao, ali se Janjušević nije dao iznenaditi.

Sutjeska je uzvratila tri minuta kasnije.

Prvo je Jovović šutirao iz neposredne blizine, a zatim i Ćetković, ali je oba puta Dragojević je sjajno intervenisao.

Ipak, u 10. minutu Cetinjanima nije bilo spasa - Stijepović je sa lijeve strane dao loptu Ćetkoviću, koji je stvorio sebi prostor za udaraca i manirom vrhunskog golgetera pogodio lijevi donji ugao Dragojevićevog gola.

Samo pet minuta kasnije Stijpović je na liniji šesnesterca uposlio Ćetkovića, ovaj idealnim pasom proigrao Isidorovića, čiji šut nije pronašao metu.

U 18. minutu sreća je bila saveznih domaćih - iskosa sa desne strane Đurišić je odlično šutirao, ali je Janjušević još bolje intervenisao.

Odgovorila je Sutjeska u 20. minutu - raspoloženi Ćetković stuštio se u šesneterac i povratnom loptom uposlio Isidorovića, koji je sjajno šutirao, ali je, rezultat, ipak, ostao nepromijenjen.

Nekoliko minuta kasnije ponovo je Isidorović bio u prilici – lopta je prohujala pored stative.

U 31. minutu skraćeni korner sa lijeve strane izveo je Darko Karadžić u kazneni prostor na pravom mjestu bio je Ognjanović, koji je uspio samo da okrzne loptu.

U 45. minutu penal za Sutjesku i definitiva presuda - lopta je nakon centaršuta Stevović pogodila Radunovića u ruku, a Darko Karadžić pogodio sa bijele tačke.

Zadovoljni stečenom prednošću, domaći su nakon odmora ušli opuštenije u meč, što su gosti iskoristili da se oslobode pritiska, ali daleko od toga da su mogli nešto promijeniti, osim što su u finišu meča postigli počasni pogodak, preko Vujovića iz slobodnog udarca.

Po završetku meča fešta je odmah počela.

Na centralnom dijelu terena na rukama prvotimaca našao se trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Radojičić: Vrijeme je za slavlje

Trener Sutjeske Dragan Radojićić završio je nakon meča na rukama fudbalera, sa kojima je iznio šampionsku sezonu.

"Ne znam šta da kažem u ovom trenutku.Mislim da je titula zasluženo stigla u Nikšić. Veliki dio moram da poklonim svojoj porodici i sinu Filipu. Jedva sam čekao da mu podarim ovaj poklon. Drugi dio poklanjam predivnim navijačima, koji su nas bodrili od starta sezone. Vjerujem da smo zadovoljili sve. Sada je vrijeme za slavlje", rekao je Radojičić.

Aplauzi Vučiniću i Poleksiću

Pred sam početak meča na Gradskom stadionu u Nikšiću pojavili su se crnogorski reprezentativci Mirko Vučinić i Vukašin Poleksić, koji su prve fudbalske korake napravili upravo u „plavo-bijelom“ dresu.

Publika je naše reprezentativce pozdravila aplauzom...

Meču je takođe prisustvovao i Davor Gardun, nekadašnji prvotimac Sutjeske koji je ostavio neizbrisiv trag u nikšićkom fudbalu.

Osim Garduna, meč je posmatrao i Albert Nađ, član uprave Partizana.

Sutjeska - Lovćen 2:1 (2:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 3.500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćni: Danijel Dević (Bar), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Ćetković u 10. i D.Karadžić u 45+1. minutu iz penala (Sutjeska), Vujović u 90. minutu (Lovćen). Žuti karton: D. Karadžić (Sutjeska).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 7, Ognjanović 7, Stijepović 7, Ćuković 7,5 Jovović 7, D.Karadžić 7,5 Stevović 7, Perošević 7 (Poček), Ćetković 7,5 (Vujović), Isidorović 7 (V.Karadžić)

Lovćen: Dragojević 7, Radunović 5,5, Martinović 5,5 (Marković), Halilović 5,5 (Bogdanović), Tatar 5,5 Dušak 5,5 Vušurović 5,5, Mirković 5,5 Vujović 5,5 Hočko 5,5 Đurišić 5,5.

Galerija

Bonus video: