Pomiješane emocije i podijeljeno srce francuske legende na klupi Belgije

"Njegovo srce biće podijeljeno i zaista mu neće biti lako. Ipak je on Francuz, naša legenda", kazao je Ugo Ljoris
61 pregleda 3 komentar(a)
anri i lukaku, Foto: Reuters
anri i lukaku, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2018. 18:40h

Kada se sjutra u Sank Peterburgu na terenu nađu najbolji fudbaleri Belgije i Francuske, u borbi za fnalu Mundijala, jedan čovjek imaće pomiješane emocije.

Na klupi belgijskog tima sjedi, naime, istinska francuska legenda - Tijeri Anri.

Nekadašnji vihorni napadač "trikolora", rekorder po broju golova u dresu nacionalnog tima (51) na 123 utakmice, osvajač Mundijala 1998. i Evropskog prvenstva dvije godine kasnije, od 2016. je član strućnog štaba "crvenih đavola".

"Njegovo srce biće podijeljeno i zaista mu neće biti lako. Ipak je on Francuz, naša legenda", kazao je Ugo Ljoris.

Anri je po završetku igračke karijere jedno vrijeme radio kao TV komentator, a kada je želio da se posveti trenerskom poslu, Arsen Venger, njegov "mentor" u Arsenalu, ponudio mu je mjesto u omladinskoj školi.

Roberto Martines nije, međutim, imao dilemu da li Anri može da mu pomogne, pa je francuski as već dvije godine član njegovog "stafa".

"Ja sam samo treći trener, ne želim da se mojoj ulozi daje veći značaj nego što zaslužuje", govorio je Anri.

Mediji koji prate belgijsku selekciju tvrde, međutim, da je njegova uloga u Rusiji ogromna. Anri ima posebna zaduženja za napadače.

Sa Edenom Azarom provodi sate i sate, a učinak kapitena selekcije do polufinala je bio impresivan, baš kao i forma Romelua Lukakua.

"Prve dvije godine moje karijere u nacionalnom timu proveo sam sa njim. To je neprocjenjivo iskustvo. Fudbaleri Belgije su privilegovani što sarađuju sa takvim čovjekom", rekao je Ljoris.

Bonus video: