FK Lovćen: Bolji i od najboljih

"U januaru smo bili najnebitnija ekipa u ligi, a sada smo izgleda najbitnija", kaže Vujović, aludirajući na činjenicu da Cetinjani u subotu u Nikšiću mogu direktno da odluče prvaka"
178 pregleda 9 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2013. 10:08h

Krenuli su u drugu polusezonu sa devet bodova manje od pretposljednjeg tima, a opstanak osigurali kolo prije kraja, dok pet drugih timova još drhti za spas - iza fudbalera Lovćena definitivno je najuspješnijih pola godine u novijoj istoriji kluba.

O tome najbolje svjedoči tabela za drugu polusezonu, koja kaže da su Cetinjani na proljeće osvojili najviše bodova u ligi (29), više od najboljih - Sutjeske, koja je sakupila 27, Budućnosti sa 26...

"Mislim da smo u jednom momentu, nakon dva poraza na početku druge polusezone, imali 11 bodova manje od pretposljednjeg tima. Malo je ko tada vjerovao da ćemo uspjeti da se dočepamo baraža, a kamo li da ćemo obezbijediti direktan opstanak, i to kolo prije kraja", kaže ofanzivni vezista Milan Đurišić, koji je golovima (ukupno 11, na proljeće sedam) obilježio drugu polusezonu Lovćena.

I ko zna gdje bi Cetinjanima bio kraj da uprava kluba nije „bacila u vodu” čak 18 bodova u finišu prve polusezone, kada je ekipa zbog besparice igrala sa omladincima. Lovćen slavi 100 godina postojanja i pitanje je da li bi u nekoj drugoj godini došlo do takvog regrupisanja u klubu, kao što je zimus bio slučaj (formiranje Radne grupe, imenovanje Mojaša Radonjića za trenera, dovođenje adekvatnih pojačanja)...

Jedan od igrača koji je došao na polusezoni, a koji je golovima napravio ogromnu razliku (devet puta je pogodio mrežu na proljeće) je nekadašnji mladi i seniorski reprezentativac Goran Vujović.

"U januaru smo bili najnebitnija ekipa u ligi, a sada smo izgleda najbitnija", kaže Vujović, aludirajući na činjenicu da Cetinjani u subotu u Nikšiću mogu direktno da odluče prvaka".

Po 27-godišnjem napadaču, Lovćen je u drugoj polusezoni bio pravi klub na svim nivoima.

"Napravljena je ozbiljna priča, počevši od uprave koja nas je podržavala i koja je ispunila sva obećanja, preko stručnog štaba do nas fudbalera. Na kraju krajeva, presudio je teren - imali smo igrače koji su pravili prevagu. U drugoj polusezoni smo izvukli maksimum maksimuma i pokazali da Lovćen kao klub zaslužuje mnogo bolji plasman i od ovoga na kojem se trenutno nalazi, a kamo li od onog na polusezoni", dodaje Vujović.

No, za Cetinjane još nije kraj - slijedi gostovanje Sutjesci u Nikšiću i želja da se sačuva bodovni primat u drugoj polusezoni.

Ne želimo da u nas upiru prstom

Lovćenu kao da je suđeno da odlučuje prvenstvo - Cetinjani su prošle godine pobjedom nad Rudarom u Pljevljima omogućili Budućnosti lagan hod ka tituli, a sada imaju priliku da naprave isto, jer gostuju lideru, ekipi Sutjeske. Fudbaleri Lovćena su, doduše, već značajno uticali na šampionsku trku ove sezone, jer su prije deset dana šokirali Budućnost usred Podgorice.

- Utakmica za nas nema takmičarski značaj, ali baš zbog činjenice da rješavamo prvenstvo, prići ćemo maksimalno ozbiljno utakmici u Nikšiću. Ne želimo da na kraju neko upire prstom u nas", kaže Milan Đurišić.

Sutjeska mora da pobijedi Lovćen u posljednjem kolu. U suprotnom, Budućnost će biti prva, pod uslovom da dobije Mornar.

"S obzirom na to da smo u ovoj polusezoni pobijedili sve ekipe sa vrha, želimo da protiv Sutjeske zatvorimo krug. Takođe, želimo da ispunimo neki naš interni cilj, da završimo sezonu sa 40 bodova", ističe Goran Vujović.

Bonus video: