Bufon predstavljen: Matuidi mi je rekao da prihvatim poziv PSŽ-a

"Liga šampiona nije opsesija, nisam zato došao. To je takmičenje koje svi najbolji žele da osvoje, a za nas vjerujem da smo među najboljima", istakao je Italijan
0 komentar(a)
Đanluiđi Bufon Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Đanluiđi Bufon Pari Sen Žermen, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2018. 14:53h

Đanluiđi Bufon je poslije 17 godina napustio Juventus, a danas je počeo novu avanturu - predstavljen je u Pari Sen Žermenu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Srećan sam i izbuđen što sam postao dio Pari Sen Žermena. Znam gdje sam došao, znam i za entuzijazam navijača, ljudi u klubu...", rekao je Bufon na francuskom jeziku.

Kasnije se obratio na italijanskom.

"Planirao sam nešto drugačiju budućnost, ali sam istovremeno i odlučio da želim da i dalje igram, jer znam da mogu još dosta toga da ponudim. Došao sam u PSŽ jer znam da postoje uslovi da ovdje budem i bolji igrač i bolji čovjek", istakao je Bufon.

Upitan je i da li je Liga šampiona i njegova opsesija kao Pari Sen Žermenova.

"Liga šampiona nije opsesija, nisam zato došao. To je takmičenje koje svi najbolji žele da osvoje, a za nas vjerujem da smo među najboljima".

Otkrio je i da ga je saigrač iz Juventusa Blez Matuidi savjetovao da ode u Grad svjetlosti. Matuidi je upravo iz Pariza stigao u redove "stare dame".

"S Blezom imam fantastičan odnos i rekao mi je da neću pogriješiti ako dođem u PSŽ. Rekao mi je i da PSŽ-u treba čovjek kakav sam ja".

Bufona je Uefa kaznila tri utakmice zbog napada na sudiju nakon revanš meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida.

"Moji pregovori sa PSŽ-om nisu zavisili od te kazne, da li će biti veća ili manja. Prihvatio sam suspenziju, bijes je prošao i moram da poštujem ono što su nadležni odlučili", zaključio je 40-godišnji Bufon.

Bonus video: