"San": Murinjo potpisao za Čelzi

Još uvijek aktuelni trener Real Madrida potpisao je sinoć spektakularan četvorogodišni ugovor, vrijedan 40 miliona funti
6 komentar(a)
Murinjo, Foto: The Sun
Murinjo, Foto: The Sun
Ažurirano: 30.05.2013. 11:33h

Žoze Murinjo novi je trener Čelzija - ovoga puta i zvanično!

Kako ekskluzivno piše londonski "San", još uvijek aktuelni trener Real Madrida potpisao je sinoć spektakularan četvorogodišni ugovor, vrijedan 40 miliona funti.

Čelzi će navodno tek naredne sedmice objaviti ovu vijest.

"Zvanično je - Murinjo je ponovo Čelzijev čovjek! Svi u klubu su srećni zbog njegovog povratka - igrači, administracija, navijači. Već jedva čekamo novu sezonu. Biće vrlo uzbudljiva", rekao je "Sanu" izvor iz Čelzija.

Najtiražniji londonski list ekskluzivno je 2. maja objavio vijest o povratku Murinja na "Stemford bridž". Sada je više nego jasno da je informacija bila tačna, iako "specijalni" treba da odradi još jednu utakmicu na klupi Real Madrida.

Isti list piše da je Murinjo boravio dva dana u Londonu ove sedmice. Gledao je na "Vembliju" utakmicu Kristal Palas - Votford za ulazak u Premijer ligu, te posjetio neke stare prijatelje.

Ipak, glavni razlog njegovog dolaska u glavni grad Engleske bio je emotivni povratak u Čelzi.

Nakon odmora sa porodicom, Murinjo će početkom jula preuzeti klub koji je već vodio u periodu od 2004. do 2007. godine. Prvu utakmicu vodiće na Tajlandu, gdje će Čelzi početi pripreme, a potom će se u Americi na jednom turniru sastati sa svojim (još uvijek) sadašnjim klubom Realom, nekadašnjim Interom, kao i Evertonom, Juventusom, Milanom, Valensijom i LA Galaksijem.

Bonus video: