Rumenige: Ako osvojimo triplu krunu, ova generacija biće besmrtna

"Osvojili bi treći trofej u sezoni, a to nije pošlo za rukom ni Bekenbaueru, ni Mileru, ni Majeru", kazao je Rumenige.
0 komentar(a)
Rumenige, Foto: Reuters
Rumenige, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2013. 14:32h

Karl-Hajnc Rumenige kaže da sadašnja generacija Bajerna igrača ima priliku da, pobjedom nad Štutgartom u finalu Kupa Njemačke, postane besmrtna.

"Ovaj tim je već ušao u sve udžbenike, ali sada mogu da postanu fudbalski besmrtnici ako pobijede Štutgart. Osvojili bi treći trofej u sezoni, a to nije pošlo za rukom ni Bekenbaueru, ni Mileru, ni Majeru", kazao je Rumenige.

Izvršni direktor Bavaraca je istakao da Bajern, šampion Evrope i Njemačke, nikako ne smije da potcijeni Štutgart.

"Štutgart nije imao dobru sezonu u šampionatu, ali bi im trijumf u Kupu spasio sezonu. Sigurno će biti veoma motivisani", poručio je prvi operativac Bajerna.

Finale nacionalnog Kupa Njemačke igra se 1. juna na Olimpijskom stadionu Berlinu.

Riberi: Ne interesuje me Real

Frank Riberi rekao je danas da ga ne interesuje prelazak u Real Madrid i da bi volio da produži ugovor sa novim prvakom Evrope na još dvije godine.

Predsjednik Madriđana Florentino Perez najavio je dolazak Zinedina Zidana na mjesto sportskog direktora, što je pokrenulo priče da bi legendarni Francuz mogao da dovede Riberija u "kraljevski klub".

"Kada bi me Zidan pozvao, rekao bih mu da sam srećan u Bajernu. Mislim da bi me razumio. Malo je nedostajalo da u prošlosti završim u Realu, ali nije se dogodilo i veoma sam srećan jer sam došao u Bajern", rekao je Riberi, kome ugovor sa Bajernom ističe u junu 2015. godine.

Riberi je u Bajern došao 2007. iz Marseja, a ove sezone je odigrao 42 utakmice i postigao 11 golova.

Bonus video: