FALI SAMO POTPIS

Gatuzo preuzima Palermo

Bivši vezista Milana i italijanske reprezentacije će parafirati dvogodišnji ugovor, po kojem će godišnje zarađivati 400 hiljada eura. A cilj je da se Palermo za godinu dana vrati u elitu
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2013. 11:02h

Fali samo potpis, ali je, navodno, sve dogovoreno – kako je danas objavila Gazeta delo Sport, Đenaro Gatuzo biće novi trener Palerma, koji je ove sezone ispao iz Serije A.

Bivši vezista Milana i italijanske reprezentacije će parafirati dvogodišnji ugovor, po kojem će godišnje zarađivati 400 hiljada eura. A cilj je da se Palermo za godinu dana vrati u elitu.

Prije potpisa sa Palermom, Gatuzo mora da raskine ugovor koji ga kao igrača veže još godinu sa švajcarskim Sionom, u koji je došao prošlog ljeta, od februara je obavljao funkciju trenera-igrača. Nije, međutim, zadovoljio kao trener, pa je prije dve nedjelje dobio otkaz.

Palermo je ove sezone predvodio Đuzepe Sanino, za koga predsjednik Mauricio Zamparini i dalje tvrdi da je trener, jer je pod ugovorom, ali je Gazeta delo sport objavila da je to samo skrivanje prave informacije predsjednika Zamparinija, kome je Sanino, navodno, već rekao da ne želi da nastavi.

Ako ne bude neočekivanih obrta, Gazuto će biti 44. trener u eri Zamparinija.

Osim Milana i Siona, Gatuzo je tokom karijere igrao za Peruđu, Glazgov Rendžers i Salernitanu.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 73 utakmice i sa "azurima" je 2006. godine postao prvak svijeta.