Budućnost šest utakmica pred praznim tribinama!

Žestoke kazne dobio je i Fudbalski klub Čelik, čiji su navijači i funkcioneri takođe učestvovali u neredima tokom finalne utakmice Kupa
93 pregleda 19 komentar(a)
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2013. 19:10h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore "zapečatila" je stadion pod Goricom na narednih šest utakmica zbog nereda koje su napravili navijači Budućnosti na mečevima sa Lovćenom u prvensvu i Čelikom u Kupu, što je vjerovatno rekordna kazna u Evropi.

Zbog slabe organizacije utakmice protiv Lovćena, koja je prekinuta u 68. minutu zbog ubacivanja stolica sa sjeverne tribine, podgorički klub kažnjen je odigravnjem četiri utakmice bez prisustva publike na svom stadionu. Zbog nereda u kojima su učestvovali navijači Budućnosti tokom finalne utakmice Kupa, "plavi" su dobili još dvije domaće utakmice bez navijača.

Ako se tome doda i kazna koju je Budućnost prošle godine dobila od strane Uefe zbog nereda tokom utakmice sa poljskim Slaskom (jedna međunarodna utakmica bez publike), znači da će osvojač Kupa i još uvijek aktuelni šampion čak sedam utakmica u svim takmičenjima igrati kod kuće pred praznim tribinama!

I to nije sve - disciplinski ograni FSCG izrekli su mjeru zabrane pristustva organizovanim navijačima Budućnosti na narednih šest utakmica u gostima (po tri zbog Lovćena i Čelika).

Sve ukupno - "varvari" neće moći da navijaju za Budućnost na narednih 12 utakmica na stadionu pod Goricom i na strani, u prvenstvu i u Kupu, kao ni na prvom narednom evropskom meču, u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu šampiona.

Podgorički klub kažnjen je i sa 3.000 eura zbog loše organizacije prekinutog meča sa Lovćenom.

Žestoke kazne dobio je i Fudbalski klub Čelik, čiji su navijači i funkcioneri takođe učestvovali u neredima tokom finalne utakmice Kupa.

"Metalurzi" će naredna dva domača meča u takmičenjima pod organizacijom FSCG igrati pred praznim tribinama, dok će organizovanim navijačima biti zabranjeno da navijaju na tri naredna gostovanja. Baš kao i Budućnost, i FK Čelik će u kasu Saveza morati da uplati tri hiljade eura.

Radulović suspendovan na dvije godine

Gazda Čelika Ranko Radulović kažnjen je zabranom obavljanja funkcija u trajanju od 18 mjeseci zbog vrijeđanja članova fudbalskog rukovodstva i predsjednika FSCG Dejana Savićevića na utakmici finala Kupa Crne Gore i zabranom obavljanja funkcija u trajanju od šest mjeseci zbog fizičkog napada u pokušaju na sudiju utakmice Nikolu Dabanovića.

Disciplinska komisija FSCG time je Raduloviću izrekla jedinstvenu disciplinsku mjeru zabrane obavljanja funkcija u trajanju od dvije godine. Disciplinska mjera obuhvata zabranu obavljanja funkcija na zvaničnim utakmicama (ulazak u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vrijeme utakmice) i zabrana ulaska na stadione.

Kažnjeni su i drugi funkcioneri i članovi stručnog štaba FK Čelik. Komesar za bezbjednost Dragomir Jaredić suspendovan je na osam mjeseci i kažnjen sa 500 eura zbog pljuvanja sudije Dabanovića tokom finala Kupa.

Ljekar Zoran Mrkić i predstavik kluba Vojislav Bakrač dobili su po šest mjeseci i 500 eura zbog psovanja i vrijeđanja sudije, dok je trener Slavoljub Bubanja kažnjen zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana zbog nesportskog ponašanja prema Dabanoviću.

I konačno, igrač Čelika Marko Dževerdanović suspendovan je na pola godine zbog pokušaja fizičkog napada na sudiju Dabanovića.

Bonus video: