Peres diže platu Ronaldu i želi da Zidan predvodi novi projekat

"Ronaldo mi je prošlog ljeta rekao da je tužan, a ja sam mu odgovorio da ću sve da učinim da bude zadovoljan u klubu", rekao je Peres
5 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.05.2013. 13:03h

Predsjednik Reala Florentino Peres želi da Kristijan Ronaldo postane najplaćeniji fudbaler svijeta, a da nekadašnja legenda Zinedin Zidan bude koordinator kluba u post-Murinjovoj eri.

"Ronaldo mi je prošlog ljeta rekao da je tužan, a ja sam mu odgovorio da ću sve da učinim da bude zadovoljan u klubu. Mislim da je on najbolji igrač na svijetu. Želim da oko njega Real napravi svoju budućnost, a ja ću uraditi sve da Kristijano bude najbolje plaćen igrač na svijetu", rekao je Peres.

Ronaldova budućnost na "Santjago Bernabeu" još nije stopostotno sigurna, jer iz prikrajka vrijeba Pari Sen Žermen koji, po tvrdnjama francuskih medija, ima spremnu ponudu za portugalskog superstara.

"Koliko ja znam, Ronaldo nije dobio ponudu Pari Sen Žermena, ali nikada se ne zna. Možda ja nisam obaviješten", rekao je Peres.

O prelasku Brazilca Nejmara u redove najvećeg konkurenta, Barselone, Peres je prokomentarisao:

"Da smo bili u mogućnosti da ispunimo uslove za dovođenje Nejmara, budite sigurni da bismo tp učinili. Između ostalog, on bi nas koštao 150 miliona eura, što je mnogo, previše. Nisam informisan koliko je Barselona platila za njega", rekao je Peres.

Za kraj najvažnije - pitanje trenera. Real je prošle nedjelje sporazumno raskinuo ugovor sa Žozeom Murinjom, koji će tim predvoditi tim samo na još jednoj utakmici, protiv Osasune na "Santjago Bernabeuu".

Glavni konkurent za njegovog nasljednika je Italijan Karlo Anćeloti, koji još čeka dozvolu Pari Sen Žermena.

"Još ne znam ko će biti trener Reala u narednoj sezoni. Želim da ovaj novi početak, ovaj sportski projekat, predvodi Zidan i nadam se da će on jednog dana postati trener", kazao je Peres.

Bonus video: