Janjušević: Posljednji trijumf biće najslađi

"Došli smo u situaciju u koju nijesmo smjeli da dođemo. Ipak, dugo vremena smo na vrhu, ostao je još jedan korak do cilja i vjerujte mi da ćemo uspjeti", kaže Janjušević
0 komentar(a)
Ivan Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ivan Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2013. 12:38h

Nevjerovatno, ali istinito – Sutjeska će u posljednjem kolu, po svemu sudeći, morati da savlada Lovćen da bi osvojila prvu i istorijsku titulu. Prije šest kola Nikšićani su bili na vrhu, daleko ispred najbližeg pratioca (plus 12), ali samo dva osvojena boda od mogućih 18, uslovili su da Budućnost priđe na minus dva. Dakle, odluka o novom ili starom šampionu pašće na zatvaranju sezone.

Izabranici Dragana Gage Radojičića svjesni su da igra protiv Budućnosti nije bila loša, ali nakon posljednjeg neuspjeha crvena lampica svakako se upalila, jer biti lider gotovo cijelu sezonu i na kraju ne sačuvati prvo mjesto bilo bi ravno katastrofi…

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo od Budućnosti. Istina, protivnik jeste prvi postigao gol, ali od tog trenutka pa sve do 88. minuta diktirali smo ritam. Međutim, fudbal je nepredvidiv, to smo na svojoj koži dobro osjetili. Protivnik je iz tri pokušaja u drugom poluvremenu postigao dva gola, za razliku od nas koji smo imali priliku da na vrijeme riješimo sve. Svakako da poraz boli. Posebno jer smo igrali pred svojom publikom, koja je očekivala sve osim neuspjeha. Ipak, moramo što prije zaboraviti šta je bilo, najvažnije je u ovom trenutku šta će biti", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

A nakon što su prokockali nekoliko meč lopti u finišu sezone, jedina preostala, protiv Lovćena, ne smije se propustiti, smatraju Nikšićani. Sada će zadatak biti još teži, s obzirom na to da u dosadašnjem dijelu sezone nikšićki “plavo–bijeli” nijesu igrali pod pritiskom, što dodatno može opteretiti jesenjeg prvaka. Ipak, bez obzira na sve, o svojoj sudbini odlučiće sami, i to je za njih ohrabrujuća činjenica.

"Došli smo u situaciju u koju nijesmo smjeli da dođemo. Najmanje što nam je odgovaralo jeste da u posljednjem kolu pada odluka o šampionskoj tituli. U ovom trenutku ne možemo ništa da promijenimo. Potrebno je da se dobro pripremimo, opravdamo ulogu favorita i na kraju pobijedimo Lovćen. Svakako da sam optimista. Dugo vremena smo na vrhu, ostao je još jedan korak do cilja, vjerujte mi, na kraju ćemo uspjeti. Posljednji trijumf biće najslađi", zaključio je Janjušević.

Bonus video: