Vukčević: Nadam se da će i tabela pokazati da smo najbolji

"Ako ne uspijemo, sami ćemo biti krivi. Titula se osvaja u takozvanim malim utakmicama, a mi smo ove sezone napravili previše kikseva u takvim mečevima", kaže Marko Vukčević
61 pregleda 13 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2013. 11:08h

Sezonu u kojoj su osvojili najmanje bodova i doživjeli najviše poraza u nezavisnoj Crnoj Gori, fudbaleri Budućnosti ipak završavaju sa stilom - pehar pobjednika Kupa i trijumf protiv Sutjeske u velikom derbiju preokrenuli su sezonu koja je ne tako davno bila pred kolapsom.

"Kada se sjetim gdje smo bili prije dvije sedmice, a gdje se nalazimo sada, mogu slobodno da kažem da završavamo sezonu na nabolji način", kaže Marko Vukčević, strijelac maestralnog gola za pobjedu u Nikšiću, u 88. minutu.

A sezona koja je spasena pobjedama nad Čelikom i Sutjeskom može da se pretvori u najbolju u istoriji ako Budućnost naredne subote kod kuće savlada Mornar i dobije poklon Lovćena, koji gostuje kraj Bistrice. Iako su Podgoričani ne tako davno bili na 12 bodova minusa u odnosu na Sutjesku, san o duploj kruni i dalje živi.

"Vjerujemo da Lovćen može da zakine Sutjesku, kao što je nedavno zakinuo nas, zašto da ne? Mi prije svega moramo da pobijedimo Mornar, jer će nam sve biti uzalud ako to ne ostvarimo".

"U prošlom kolu nismo iskoristili kiks Sutjeske i ne želimo dva puta da ponovim istu grešku. Treba da mislimo samo na naš meč i spremamo se kao da sve zavisi od nas, iako ne zavisi", dodaje Vukčević.

Uz čvrstu nadu nadu da će crnogorski šampionat prvi put u istoriji biti preokrenut u posljednjem kolu, fudbaleri Budućnosti ipak žale - zbog poraza od Lovćena prošle subote, zbog 15 izgubljenih bodova na svom terenu u drugoj polusezoni.

"Bila bi šteta da ne osvojimo titulu, jer je i utakmica u Nikšiću pokazala da smo bolji od Sutjeske. Iskreno se nadam da će naredne subote i tabela pokazati pravi odnos snaga".

"Ako ne uspijemo, sami ćemo biti krivi. Titula se osvaja u takozvanim malim utakmicama, a mi smo ove sezone napravili previše kikseva u takvim mečevima. Čvrsto vjerujemo da ćemo dobiti još jednu šansu da ispravimo stvar".

Na krilima osvojenog Kupa Budućnost je odigrala i u Nikšiću, gdje je sve bilo spremno za veliko slavlje Sutjeske. Desnokrilni vezista još aktuelnog šampiona kaže da su Podgoričani u samo četiri dana odigrali dvije najbolje utakmice u sezoni.

"Ušli smo u formu u finišu sezone, ne treba zaboraviti da smo nedavno dobili Rudar u Pljevljima i Čelik kod kuće u prvenstvu, a da protiv Lovćena nismo imali šansu da odigramo meč do kraja".

"Posebno ističem da smo i Čelik u Kupu i Sutjesku u prvenstvu savladali zasluženo, nakon bolje igre i više stvorenih šansi od protivnika", kaže Vukčević.

Prvenstvo, ipak, dostiže kulminaciju na kraju. Još se nije desilo da šampion u trećem krugu ne pobijedi šest utakmica zaredom, kao što je sada slučaj sa Sutjeskom. Da li će se to dogoditi prvi put, ili će Budućnost dočekati još jedan poklon, vidjeće se naredne subote.

Možda bude gol karijere

Marko Vukčević postigao je u Nikšiću jedan od najljepših golova koji je viđen ove sezone - sa desne strane, gotovo iz „mrtvog“ ugla, pogodio je same raklje Janjuševićevog gola. Lopta se od prve stative odbila u mrežu.

"Vidio sam da je to jedini prostor gdje može lopta da prođe. Gađao sam i pogodio", kaže Vukčević.

Ako po ljepoti neki gol može da se mjeri sa ovim, teško može po značaju...

"Sigurno da je ovo jedan od najljepših i najznačajnijih golova koje sam do sada postigao. Ako naredne subote osvojimo titulu, biće to sigurno najznčajniji gol u mojoj karijeri", kaže Vukčević.

Mladom reprezentativcu Crne Gore i jednom od najtalentovanijih fudbalera Budućnosti na kraju sezone ističe ugovor sa podgoričkim klubom.

"Još ne razmišljam o tome. Skoncentrisan sam samo na posljednje kolo prvenstva".

Bonus video: