Lacio preko Rome do trofeja i Evrope

Lacijali savladali velikog rivala sa 1:0 i pored trofeja obezbijedili i plasman u Ligu Evrope naredne sezone
84 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2013. 18:30h

Lacio je pobijedio u utakmici sezone, u duelu koji je za navijače u Rimu uvijek više od igre - "nebesko-plavi" su u finalu Kupa savladali Romu sa 1:0 i pored trofeja obezbijedili i plasman u Ligu Evrope naredne sezone.

Gol odluke na "Olimpiku" dao je Bosanac Senad Lulić koji je u 71. minutu iskoristio centaršut Antonija Kandreve, kao i lošu komunikaciju golmana protivnika Bogdana Lobonca sa saigračem Markinjosom, pa mu nije bilo teško da sa tri metra sprovede loptu u mrežu.

"Ovo je nezaboravan momenat - dao sam gol Romi, u finalu, za pobjedu... Definitivno ovu utakmicu neću nikada zaboraviti", rekao je junak Lulić.

Lacijalima je ovo šesti trofej pobjednika Kupa (osvajali su i 1958, 98, 2000, 2004. i 2009), dok je Roma ostala na devet.

"Ispisali smo istoriju, pobijedili smo velikog rivala u meču sezone i sada je vrijeme da slavimo", poručio je Laciov Brazilac Ernaneš.

Tim Vladimira Petkovića je ovom pobjedom potvrdio dominaciju u rimskim derbijima, jer nije izgubio nijednom ove sezone u tri utakmice (dva trijumfa i remi).

"Znao sam da moji momci mogu da završe sezonu na pravi način. Ponosan sam na njih, iako moram da čestitam Romi koja je zasluženo stigla do finala. Sreća je još veća što smo u 90 minuta obezbijedili i trofej i plasman u Evropu", istakao je Petković.

"Vučica" je, s druge strane, posljednji put pobijedila u martu 2011, ali je vjerovatno jednako kao poraz u Kupu boli to što je ostala bez Evrope za narednu sezonu.

"Dali smo sve što smo imali. Ali, sada to nije bilo dovoljno. Ovaj poraz jako boli", rekao je trener Rome Aurelio Andreacoli.

Galerija

Bonus video: