Pelegriniju 100 miliona funti za pojačanja

Na listi želja Čileanca nalaze se Isko, mladi napadač Malage, Edinson Kavani (Napoli), Fernandinjo (Šahtjor), Hesus Navas (Sevilja), Tijago Alkantara (Barselona) i Den Dejvis (Svonsi)
0 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Beta AP
Manuel Pelegrini, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.05.2013. 10:21h

Manuel Pelegrini je postigao dogovor sa upravom Mančester sitija, a zvanična promocija će uslijediti za sedam, osam dana, odnosno odmah nako što Malaga odigra posljednji meču u Primeri protiv Barselone.

Čileanski stručnjak već razmišlja i o pojačanjima za narednu sezonu, kako bi pokušao da vrati “građanima” titulu u Engleskoj i kako bi igrao što značajniju ulogu u Ligi šampiona.

Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, vlasnik Mančester sitija, obećao je Pelegriniju 100 miliona funti za pojačanja u prelaznom roku.

Na listi želja Čileanca nalaze se Isko, mladi napadač Malage, Edinson Kavani (Napoli), Fernandinjo (Šahtjor), Hesus Navas (Sevilja), Tijago Alkantara (Barselona) i Den Dejvis (Svonsi).

Ćiki Begiristajn, sportski direktor Mančester sitija, o ovim igračima je već razgovarao sa budućim menadžerom.

Pelegrini, takođe, želi da dovede svoje ljude u stručni štab.

Prvi pomoćnik biće Ruben Kusiljas, čovjek koji je sa Čileancem sarađivao u San Lorencu, River Plati, Viljarealu, Real Madridu i sada u Malagi.

”Građani” će dobiti i novog kondicionog trenera, a u pitanju je Hoze Kabeljo (radio sa Pelegrinijem u Viljarealu, Realu i Malagi).

Petdesetdevetogodišnji stručnjak sa sobom će povesti i Ćavi Mancisidora, trenera golmana.

Iako je Dejv Votson angažovan za rad sa Džoom Hartom, Pelegrini je odlučio da i Mancisidor bude dio stručnog štaba.

Bonus video: