Nema slavlja prije kraja, Budućnost se vratila u igru za titulu

"Imali smo plan, napali smo Budućnost nakon primljenog gola, to je donijelo rezultat u 45. minutu", istakao Dragan Radojičić
3 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Ivan Petrušić
Sutjeska - Budućnost, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.05.2013. 06:51h

Odluka o novom ili starom šampionu Crne Gore odložena je za sedam dana.

Dakle, prvi put od sticanja crnogorske nezavisnosti posljednje kolo donijeće neizvjesnost, u kojem i Sutjeska i Budućnost vide svoju šansu.

U najvažnijem meču ove sezone Sutjeska je podbacila i produžila nadu Budućnosti da može odbraniti tron.

Izabranici Dragana Radojičića vjerovali su da mogu osvojiti zlatan bod, na teren istrčali sa jednim klasičnim napadačem, međutim, rani gol Radonjića “zaledio je Bistricu”.

Istina, domaćin je uspio da se vrati, do 88. minuta Jovović i saigrači imali su željeni rezultat, ali stvari su krenule naopako u samom finišu.

Na samom početku meča Budućnost, koja je u Nikšić doputovala lišena pomoći navijača zbog zabrane FSCG, bila je konkretnija i opasnija.

Marko Vukčević sa desne strane uputio je loptu ka drugoj stativi za Flavija, ovaj drugi proslijedio je povratnu za Mugošu, čiji šut završava u bloku.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo. Naime, u 9. minutu Srđan Radonjić je preciznim udarcem sa oko 20 metara pogodio donji desni ugao Janjuševićevog gola.

Sutjeska je uzvratila dva minuta kasnije - u blizini kaznenog prostora Pejović je u pravom trenutku uposlio Jovovića, koji šutira iznad gola.

Uslijedio je period igre u kojem su nikšićki “plavo-bijeli” preuzeli inicijativu i u 19. minutu udarcem Darka Karadžića umalo poravnali rezultat.

Svakako najzaslužni što se mreža nije zatresla je Jasmin Agović, koji je odlično intervenisao.

U 26. minutu korner sa desne strane izveo je Karadžić, a Nikolić iz neposredne blizine pogodio spoljni dio mreže.

Pet minuta kasnije slobodan udarac Darka Karadžića prohujao je iznad prečke.

Na drugoj strani u 34. minutu Marko Vukčević praktično iz ničega uputio je upotrebljivu loptu na drugu stativu, međutim, Bečelić je odlično intervenisao ispred Flavija.

U finišu meča Sutjeska je pritisla najbližeg pratioca, vršila pritisak i u sudijskoj nadoknadi stigla do dragocjenog gola za erupciju oduševljenja na tribinama.

Naime, Petar Perošević se stuštio u šesnesterac Budućnosti i uputio pas za Jovovića i Karadžića, koji je traljavo šutirao, međutim, akciju je ispratio Perošević i zatresao protivničku mreža, što je bio dovoljno da se otpočne sa skandiranjem – titula, titula!

"Čestitam Budućnosti na pobjedi. Moji izabranici su pružili maksimum, zbog čega nemam šta da im zamjerim. Imali smo plan, napali smo Budućnost nakon primljenog gola, to je donijelo rezultat u 45. minutu. Poslije toga rekao sam igračima da izađemo slobodnije, bez grča, ali utakmicu je prelomio detalj kada je Agović odlično intervenisao nakon šanse Isidorovića. Odgovarao nam je remi, ali smo išli na pobjedu. Imali smo neke prilike da do toga stignemo, nijesmo uspjeli. Međutim, imamo dva boda više i nadam se da ćemo ih odbraniti u posljednjem kolu", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Nakon odmora Sutjeska je znatno bolje otvorila nastavak meča, dok se protivnik nije mogao oporaviti od primljenog gola, onda kada se najmanje nadao.

Nikšićani su bili opasni u 55. minutu kada je Isidorović “promiješao” defanzivce Budućnosti i iz dva pokušaja pokušao da pogodi mrežu, ali se Agović nije dao iznenaditi.

Uslijedio je period igre u kojem oba rivala nijesu imali izglednih prilika za gol.

Ipak, u 71. minutu Jovović je sa linije šesnesterca pokušao da dovede svoj tim u vođstvo.

Svjestan da mu trenutni rezultat ne odgovara, trener Budućnosti Radisav Dragićević u posljednjih 15. minuta odlučio se za formaciju sa četiri napadača - Adrović, Radonjić, Nikač, Vukčević - što je uslovilo da domaćin ima dovoljno prostora za kontru.

Ipak, hrabra igra gostiju isplatila se i te kako jer su do kraja meča postigli dva gola.

U 81. minutu najprije su zaprijetili - sa desne strane Mugoša je pogodio Radonjića, čiju šut umalo nije završio u mreži.

Nedugo zatim Karadžić je snažno šutirao, a Agović po ko zna koji put odlično intervenisao.

U 88. minutu uslijedio je šok - Marko Vukčević iskosa sa desne strane preciznim udarcem zatresao je Janjuševićevu mrežu i vratio nadu svom timu da može odbraniti titulu.

Pokušali su domaći da se vrate u posljednjim minutima, ali popravnog nije bilo.

U sudijskoj nadoknadi sijevnula je kontra - Marka Vukčevića kao posljednji igrač faulirao je Nikolić i zaradio isključenje.

Preciznim šutem po zemlji Marko Kalezić je doveo svoj tim do konačnih 3-1…

"Odlično smo otvorili utakmicu, uspostavili kontrolu na terenu i bez problema stigli do vođstva. Nakon toga, prepustili smo Sutjesci inicijativu, koja je zasluženo stigla do izjednačenja u finišu prvog poluvremena. Mislim da su Nikšićani imali totalnu inicijativu u nastavku, zbog čega sam odlučio da napravim neke izmjene. Poslije toga, Sutjeska je razmišljala o svom golu, što smo iskoristili uz jak karakter i zasluženo stigli do pobjede", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

Sutjeska - Budućnost 1:3 (1:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 3.000. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Đorđe Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Perošević 45+1 za Sutjesku, Radonjić u 9, Marko Vukčević u 88, Kalezić 90+2 za Budućnost. Žuti kartoni: D. Karadžić, Pejović (Sutjeska), N. Vukčević, Tomković, Kopitović (Budućnost).

Sutjeska: Janjušević 6, Bečalić 6, Ognjanović 6, Ćuković 6, Stijepović 6, Nikolić 6,5, Pejović 6 (Poček), Jovović 6 (Kosović), Karadžić 6,5 Perošević 7 (Ćetković), Isidorović 6,5.

Budućnost: Agović 7, Tomković 6,5 Peković 7, Kopitović 6,5 Mugoša 6,5 (Kalezić), Flavio 6 (Nikač), M.Vukčević 8, N. Vukčević 6,5, Raspopović 6, Kamberović 6 (Adrović), Radonjić 7.

Bonus video: