Santos ozvaničio: Prodajemo Nejmara, brzo će se znati kome

"Odluku ću donijeti zajedno sa mojom porodicom. Nema žurbe, odluka može pasti za pet minuta, pola sata, tri dana…”, rekao je Nejmar.
5 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2013. 10:24h

Kada je shvatio da više nema smisla da ga zadrži, jer igrač želi da ide, konačno je i zvanično objelodanio svoju odluku - brazilski Santos pristao je u predstojećem prelaznom roku da proda jednog od najtalentovanijih fudbalera svijeta – Nejmara.

"S obzirom na ugovor i ponude koje ima, odlučili smo da ga prodamo. Obavijestili smo Nejmara i u narednim danima donijećemo konačnu odluku u koji klub će preći", navodi se u saopštenju Santosa.

Kako prenos lokalni mediji najveće šanse da ga vide u svojim timovima imaju Barselona i Real, po mnogima i jedine, zbog želje Nejmara da obuče dres jednog od ova dva kluba.

Delegacije Barselone i Reala boravile su prošle nedjelje u Brazilu kako bi ubijedile čelnike Santosa da Nejmar pređe na "Kamp Nou", odnosno "Santjago Bernabeu".

Katalonska štampa, međutim, tvrdi da je sve završeno, da je dogovor pao, i da će Nejmar biti novi član Barselone. Kako prenosi Mundo deportivo, nakon tri sata pregovora, Santos je prihvatio ponudu Barse.

Isti list piše da je i Real od Santosa dobio zeleno svijetlo, ali da je Nejmar, navodno, prihvatio da se preseli na Kamp Nou, i da se svaki čas očekuje potpis.

Madridski mediji su, međutim, oprezniji. Marka i As potvrđuju dogovor Santosa sa Realom i Barselonom, ali i da Nejmar još nije donio odluku.

"Ovo je čast, najsrećniji trenutak u mom životu. Želim da razmislim o obje ponude. Odluku ću donijeti zajedno sa mojom porodicom. Nema žurbe, odluka može pasti za pet minuta, pola sata, tri dana…”, rekao je Nejmar.

Nejmar je ove godine odigrao 17 utakmica i postigao 13 golova za ekipu Santosa.

Za selekciju Brazila do sada odigrao 31 utakmicu i upisao 19 pogodaka.

Galerija

Bonus video: