Štimac: Bajern i Borusija su nas uveli u eru novog fudbala

"Siguran sam da ćemo svi uživati u sudaru fudbala, u bukvalnom smislu te riječi", kaže Štimac
0 komentar(a)
Štimac, Foto: Beta/AP
Štimac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.05.2013. 15:40h

Selektor Hrvatske Igor Štimac najavio je za „Vijesti” večerašnji spektakl na „Vembliju”, najveću klupsku utakmicu godine, finale Lige šampiona između Bajerna i Borusije Dortmund.

Štimac nije iznenađen što će se u Londonu, mimo mnogih očekivanja, igrati njemačko finale Lige šampiona, što će Mesi i Ronaldo, Barselona i Real, baš kao i prošle godine, kulminaciju fudbalske sezone u Evropi ispratiti na televiziji.

Po selektoru 4. reprezentacije na listi Fife, Bajern i Borusija „uveli su nas u eru novog fudbala”.

"To je totalno drugačiji fudbal od onog kojim je Barselona vladala dugi niz godina. I Bajern i Borusija u stanju su da protivnika pritisnu visoko, imaju izvrsne kontranapade, idu okomito na gol, bez ikakvih kalkulacija. Siguran sam da će tako biti večeras u Londonu, da ekipe neće u jednoj utakmici mijenjati način igre, makar se radilo o finalu", kaže Štimac.

Selektor Hrvatske očekuje „prezentaciju totalnog fudbala” u Londonu.

"Siguran sam da ćemo svi uživati u sudaru fudbala, u bukvalnom smislu te riječi".

Nije Štimac otkrio za koga navija, niti je dao prognozu ko je favorit u finalu, ali ne treba sumnjati da su njegove simpatije usmjerene ka bavarskom gigantu, makar zbog jednog čovjeka - Marija Mandžukića, napadača Bajerna i jednog od glavnih fudbalera Hrvatske.

Finale na „Vembliju” između Borusije Dortmund i Bajerna igra se večeras u 20.45.

Kompletan intervju sa Igorom Štimcem pročitajte u ponedjeljak

Bonus video: