Groskrojc: Već smo dobili Bajern bez Gecea

"Hoćemo trofej, to bi bilo sjajno za cio klub, kao 1997. godine", kazao je Kevin Groskrojc, koji bi mogao umjesto Gecea da zaigra od prvog minuta.
1 komentar(a)
Kevin Groskrojc, Foto: Sportwitness.ning.com
Kevin Groskrojc, Foto: Sportwitness.ning.com
Ažurirano: 24.05.2013. 11:10h

Evropa će sjutra dobiti novog vladara u klupskom fudbalu, a jedino je izvjesno da trofej ide u Njemačku - da li će krajnja destinacija biti Minhen ili Dortmund, u finalu u Londonu će na terenu će odlučiti Bajern i Borusija.

Prvi put u istoriji elitnog kontinentalnog takmičenja u finalu će se sastati dva njemačka kluba.

Bajern je do sada četiri puta bio šampion Evrope, posljednji put 2001. godine, dok je Borusija svoju jedinu titulu u LŠ osvojila 1997.

U duelu dva njemačka velikana, Borusija će biti oslabljena, pošto zbog povrede neće igrati sjajni vezista i reprezentativac Mario Gece, koji će iduće sezone igrati baš u dresu Bajerna.

"Biće nam teško bez njega i zaista mi je žao što neće moći da igra, pogotovo jer je prošle godine propustio i finale Kupa Njemačke. Ipak, i tada smo dobili Bajern bez njega. Ponovo u duel ulazimo kao autsajderi, ali ta uloga nam uopšte ne smeta. Hoćemo trofej, to bi bilo sjajno za cio klub, kao 1997. godine", kazao je Kevin Groskrojc, koji bi mogao umjesto Gecea da zaigra od prvog minuta.

Bajern i Borusija su ove sezone do sada igrali tri puta. Dva puta u prvenstvu nije bilo pobjednika, a u četvrtfinalu nacionalnog kupa Bajern je slavio sa 1:0.

Minhenski klub u sjutrašnji finale ulazi sa epitetom gubitnika, pošto je 2010. i prošle godine bio poražen u mečevima za trofej.

"U klubu kao što je Bajern uvijek postoji veliki pritisak, ali vjerujem da ćemo uspjeti da se izborimo sa tim. Sada imamo jaču i bolju ekipu nego prethodnih sezona. Sada smo mnogo zreliji, a i doveli smo nekoliko sjajnih pojačanja", kazao je napadač Bajerna Tomas Miler.

Zanimljivo je da su Borusija i Bajern igrali u LŠ u četvrtfinalu u sezoni 1997/1998. Tada je Borusija prošla dalje, posle prvog meča bez golova, u revanšu u Dortmundu je bilo 1:0 poslije produžetaka, a gol je dao Stefan Šapuiza u 109. minutu.

Sjutrašnja finalna utakmica na londonskom Vembliju počinje u 20.45 časova.

Bonus video: