Sorijano: Želim da Siti osvoji pet trofeja za pet godina

"To će možda značiti da jedne godine ne osvojimo nijedan trofej, a da naredne uzmemo dva, ali u prosjeku, želim po jedan trofej godišnje", rekao je Sorijano, prenio je BBC
1 komentar(a)
Feran Sorijano, Foto: Beta AP
Feran Sorijano, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.05.2013. 09:22h

Izvršni direktor Mančester sitija Feran Sorijano rekao je danas da želi da taj fudbalski klub u narednih pet godina osvoji pet trofeja.

Uprava Mančester sitija otpustila je na kraju sezone, poslije tri godine, trenera Roberta Mančinija jer ekipa nije ispunila zacrtane ciljeve - nije osvojila nijedan trofej.

"Želim da klub osvoji pet trofeja u narednih pet godina. To će možda značiti da jedne godine ne osvojimo nijedan trofej, a da naredne uzmemo dva, ali u prosjeku, želim po jedan trofej godišnje", rekao je Sorijano, prenio je BBC.

"Kada to kažem mislim na trofeje u Ligi šampiona, Premijer ligi ili u FA kupu", dodao je on.Sorijano, koji je na mjestu izvršnog direktora 2012. godine zamenio Gerija Kuka, rekao je da klub ne planira da zadrži trenera duže od pet godina, ili bude kao gradski rival Mančester junajted, čiji se trener Aleks Ferguson povukao na kraju sezone poslije 26 godina.

"U fudbalu ekipe rade po ciklusima, imate trenere koji rade po ciklusima i one koje prođu samo jedan ciklus. Mi želimo da novi trener ostane određeni broj godina i ne bi bilo mudro da spekulišemo da će biti u klubu 26 godina", rekao je on.

"To je izuzetak, a mislim da su tri, četiri ili pet godina jedan ciklus", dodao je izvršni direktor Sitija.

Manćini je otpušten godinu dana nakon što je prošle sezone sa klubom osvojio Premijer ligu, dok je 2011. godine osvojio FA kup.

Siti nije uspio da odbrani titulu, završio je prvenstvo na drugom mjestu na tabeli sa 11 bodova zaostatka za gradskim rivalom Junajtedom, dok je u finalu FA kupa izgubio od Vigana.

Sorijano je rekao da novi trener neće morati da osvoji trofej prve godine od dolaska.

"Mislim da će sljedeća sezona biti mnogo bolja, uvjeren sam u to. Ako ne uzmemo trofej, ali pokažemo napredak u igri i dođemo do polufinala Lige šampiona, budemo drugi u prvenstvu i ponovo izgubimo u finalu FA kupa - to će biti u redu", rekao je on.

Mediji spekulišu da će Siti preuzeti trener Malage Manuel Pelegrini, koji je nedavno izjavio da će na kraju sezone napustiti španski klub.

Siti pobijedio Čelzi na turneji u SAD

Fudbaleri Mančester sitija nadoknadili su tri gola zaostatka i pobijedili Čelsi sa 4:3 u prijateljskoj utakmici u Sent Luisu, u sklopu turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.

Utakmica je noćas odigrana na stadionu Sent Luis Kardinalsa pred 48.623 gledalaca.

Čelzi je do 53. minuta vodio sa 3:0 golovima koje su postigli Demba Ba, Sesar Aspilikueta i Oskar, ali je Mančester siti za nešto manje od pola sata prije kraja uspio da nadoknadi zaostatak i pobijedi.

Dva gola postigao je Edin Džeko, strijelac je bio i Havi Garsija, a pobjedonosni pogodak postigao je Mika Ričards u 90. minutu.

"Igrači su imali par teških nedjelja, otišao je trener, izgubili su u finalu FA kupa. Oni su veoma talentovana ekipa, u to nema sumnje", rekao je pomoćni trener Mančester sitija Brajan Kid.

Kid privremeno predvodi ekipu nakon što je na kraju sezone u Premijer ligi uprava Sitija otpustila trenera Roberta Manćinija. Mediji spekulišu da će ga zamijeniti trener Malage Manuel Pelegrini.

"Tako piše u novinama i svi pričaju o tome. Nikad se ne zna, ponekad se dogode i iznenađenja", rekao je Ričards.

Takođe, mediji spekulišu i da će doskorašnji trener Real Madrida Žoze Murinjo preuzeti Čelzi.

"Svaki trener se tokom godina malo promijeni. Bilo bi sjajno ponovo raditi sa njim i vidjećemo da li ćemo ponovo prikazati magiju", rekao je golman Čelzija Petr Čeh.

"U velikom klubu su uvijek velika očekivanja, bez obzira ko je trener. Uvijek želite da pobedite u svakoj utakmici", dodao je on.

Bonus video: