FK Čelik: Tražili smo izuzeće Dabanovića

"Reakcija gospodina Ranka Radulovića je vrlo slična onoj Savićevićevoj iz Zagreba, kada je branio boje države, pa se nadamo da može lako razumjeti reakciju Radulovića"
120 pregleda 45 komentar(a)
Dabanović, Foto: Savo Prelević
Dabanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2013. 21:13h

FK Čelik obratio se saoštenjem nakon nemilih scena na finalnoj utakmici Kupa. Iz nikšićkog kluba ističu da se oglašavaju “radi tačnog informisanja javnosti”, te “povodom ostrašćenih i neistinitih pisanja pojedinih nezavisnih medija”:

“Uprava FK Čelik je od FSCG poslije prve prvenstvene utakmice protiv Budućnosti tražila izuzeće sudije Nikole Dabanovića zbog drastičnih grešaka na štetu našeg kluba, a takmičarska komisija FSCG je uvažila naš zahtjev kao opravdan, zbog čega nam pomenuti sudija nije sudio tokom prvenstva. Svi koji su gledali finalnu utakmicu, sada znaju i zašto. O kvalitetu suđenja nećemo trošiti riječi, to ćemo ostaviti širokoj javnosti koja je posmatrala meč sa tribina ili na TV-u. Zbog naših navijača, zbog grada kojeg predstavljamo i zbog cjelokupne sportske javnosti , moramo ispričati istinu.

”Prestrogo dosuđen žuti karton Dubljeviću, odnosno crveni isprovocirao je nepotrebno naelektrisanu atmosveru na utakmici koja je trebala da odluči pobjednika nacionalnog Kupa. Istina, nepostojeći penal isprovocirao je neprimjerenu ali ljudsku reakciju, ili još više odluka o poništavanju, nakon instrukcije sa tribina, iz počasne lože”.

“Niko nije pozivao na linč, naprotiv, uprava Čelika je isprovocirana, pozivala navijače da izađu sa stadiona i idu kućama. Navijači, fudbaleri i Uprava poštuje svoju državu, Savez i čast nam je da na terenu branimo boje našeg Nikšića. Nećete valjda da nas optužite i za prekid na utakmici Budućnost - Lovćen. Takođe, nije nam jasno kako je incident moglo izazvati desetak ljudi iz uprave Čelika, koji su sjedjeli u počasnoj loži i bili topovsko meso domaćim pristalicama, koji su svim i svačim gađali goste u loži, čak i djecu”.

“Uz punu podršku predsjedniku Saveza za sve napore koje ulaže u razvoj domaćeg fudbala, želimo da kažemo da je reakcija gospodina Ranka Radulovića, vrlo slična onoj njegovoj iz Zagreba, kada je branio boje države, pa se nadamo da može lako razumjeti reaciju Radulovića. Sve što radimo je u interesu svog kluba, grada i svoje Crne Gore. Niko, pa ni režiseri horora u Podgorici nas u tome neće spriječiti”, kaže se na kraju saopštenja FK Čelik.

Bonus video: