Riberi: Da konačno osvojimo taj trofej

Bavarci su ove sezone ubjedljivo osvojili titulu u Bundes ligi, dok je drugoplasirana Borusija imala čak 25 bodova zaostatka.
0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.05.2013. 09:52h

Bajern i Borusija će sjutra na „Vembliju” odigrati finale Lige šampiona, a iz tabora Bavaraca stižu prijetnje da se neće ponoviti scenario sa prošlogodišnjeg meča sa Čelzijem na njihovoj „Alijanc areni”. Englezi su tada čudom dočekali izvođenje penala, a onda slavili zahvaljujući vrsnom Petru Čehu.

Bavarci su ove sezone ubjedljivo osvojili titulu u Bundes ligi, dok je drugoplasirana Borusija imala čak 25 bodova zaostatka.

"Bio sam impresioniran kako je Dortmund uspio da demontira Real Madrid u polufinalu, ali mi razmišljamo samo o sebi. Jači smo. Ako budemo spremni i damo 100 odsto onoga što možemo, bićemo pobjednici", rekao je francuski reprezentativac Frank Riberi.

Francuz je kazao da vrlo dobro poznaju Borusiju, kao i da će od presudnog značaja biti i to da ne nameću sebi veliki pritisak.

"Ne znam da li ćemo ponovo igrati finale Lige šampiona i zato svi želimo da konačno osvojimo taj trofej", rekao je Riberi.

Njegov saigrač Mario Mandžukić naglasio je da će nastupom na Vembliju ispuniti svoj san i da jedva čeka da počne utakmica.

"Od kada sam prvi put šutnuo loptu sanjam da igram finale Lige šampiona, i to upravo na „Vembliju”. Sada mi se želja ispunila", rekao je Mandžukić.

U timu Jupa Hajnkesa najviše strahuju od Roberta Levandovskog.

"Levandovski je trenutno najbolji centarfor na svijetu i neće biti lako igrati protiv njega. Vjerujem, ipak, da možemo da ga zaustavimo, samo da igramo čvrsto i da budemo koncentrisani", rekao je štoper Bavaraca Dante.

Bajern je favorit uoči sjutrašnjeg klasika u kolijevci fudbala, naročito nakon povrede jednog od najvažnijih igrača „milionera”, buduće zvijezde Bavaraca Marija Gecea.

Povreda Lukaša Piščeka je uzdrmala redove Borusije, ali će poljski bek nastupiti sjutra i tek nakon kraja sezone otići na operaciju. „Žuto-crni” su i dalje samouvjereni pred veliki meč. Reklo bi se i opušteni - trener Jirgen Klop priznao je da je i sam iznenađen sjajnim rezultatima njegovog tima u Ligi šampiona ove sezone.

Od samog plasmana u finale, više ga je iznenadila činjenica da je Borusija - prošla grupu!

"Bili smo u grupi sa Realom, Mančester sitijem i Ajaksom i bilo je to zaista opako društvo. Bio sam iznenađen našim igrama. Kada smo uspjeli da prođemo to društvo, sve je bilo lakše", naveo je Klop, uz obećanje da se njegova ekipa neće prilagođavati Bajernu.

"Nikada se nismo prilagođavali igri protivnika, zašto bismo to radili u finalu? Trik je u tome da ovo tretirate kao običnu i normalnu utakmicu, ali da je odigrate na specijalan način, jer je prilika zaista specijalna. I mi ćemo to pokušati da uradimo", rekao je Klop.

Bajern i Borusija igraju sjutra veče na „Vembliju” u 20.45.

Bonus video: