Zamparini kažnjen zbog vrijeđanja Platinija i Blatera

"Kada je Italija osvojila titulu prvaka svijeta Blater nije želio da nam uruči trofej. Kako nazivate nekoga ko mrzi Italiju? On je rasista", kazao je Zamparini
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2013. 15:31h

Italijanski fudbalski savez (FIGC) otvorio je istragu protiv predsjednika Palerma Mauricija Zamparinija zbog "narušavanja ugleda" čelnih ljudi Fifa i Uefa Sepa Blatera i Mišela Platinija.

Zamparini, poznat po čestim promjenama trenera u svom klubu, kritikovao je Blatera i Platinija poručivši kako ih treba "udariti nogom u zadnjicu".

Predsjednik Palerma se naljutio na Blattera kada je Švajcarac kazao kako je "50.000 eura smiješna kazna za Romu zbog rasističkih ispada njenih navijača", dok se Platini našao na njegovom udaru zbog izjave da bi Napoli morao da obnovi stadion ako ponovo želi u Ligu šampiona.

"Kada je Italija osvojila titulu prvaka svijeta Blater nije želio da nam uruči trofej. Kako nazivate nekoga ko mrzi Italiju? On je rasista", kazao je Zamparini.

Potom je "udario" po Platiniju.

"Apsurdno je da birokrate odlučuju o pitanju stadiona. Ako je "San Paulo" dobar za Seriju A zašto nije za Ligu šampiona? Predsjednike Fifa i Uefa bi trebalo udariti nogom u zadnjicu," poručio je predsjednik Palerma.

Bonus video: