Kalderon: Murinjo je bio neuspješan u Realu

"U našoj himni imate stihove: "I kada izgubimo, mi se rukujemo", a ne guramo prste u oko, kao što je on to učinio treneru Barselone Titu Vilanovi", kazao je Kalderon
7 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2013. 10:10h

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Kalderon ocijenio je danas da je misija Žozea Murinja u "kraljevskom klubu" bila neuspješna.

"Murinjova misija u Realu bila je neuspješna. On je postavio najgori rekord u istoriji Real Madrida, a da je proveo tri ili više godina na "Santjago Bernabeuu", rekao je Kalderon za britanski Skaj sport.

Portugalac je ljeto 2010. godine preuzeo Madriđane "kraljevski klub" sa kojim je osvojio Primeru, Kup kralja i Superkup Španije, iako mu je glavni cilj bio osvajanje jubilarne desete titule u Ligi šampiona.

"Ne znam šta je radio u Engleskoj i zašto ga tamo vole. Njegovo ponašanje nije bilo kompatibilno za istoriju Reala, prije svega jer u našoj himni imate stihove: "I kada izgubimo, mi se rukujemo", a ne guramo prste u oko, kao što je on to učinio treneru Barselone Titu

Vilanovi", kazao je Kalderon.

Uprava Real Madrida je odlučila u ponedeljak da sporazumno raskine ugovor sa Murinjom na kraju sezone, iako mu je po ugovoru ostalo još tri godine.

Britanski i španski mediji odavno pišu da će Specijalni ponovo preuzeti Čelzi.

Bonus video: