Real smijenio Žozea Murinja

Murinjo je za tri sezone u Madridu osvojio tri trofeja (Primeru, Kup kralja i Superkup Španije), ali nije ono zašto je doveden - Ligu šampiona
7 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 18:40h

Real Madrid je organizovao vanrednu konferenciju za medije večeras u 20 časova i dogodilo se ono što se praktično i znalo - Žoze Murinjo na kraju sezone napušta "merengese".

To je na konferenciji objavio predsjednik Florentino Peres i zahvalio Murinju na predanom poslu prethodne tri godine u Madridu.

"Klub i trener su se složili da je ovo pravi trenutak za prekid saradnje", rekao je Peres.

Real je završio sezonu bez velikog trofeja (ima samo Superkup Španije), a Murinjo je nakon poraza od Atletiko Madrida u finalu Kupa kralja u petak rekao da mu je ovo najgora sezona u karijeri.

Portugalac bi karijeru trebalo da nastavi u Čelziju, dok se vjeruje da je Madridu najbliži Karlo Anćeloti koji navodno već ima predugovor sa "merengesima".

"Želim da kažem da maksimalno respektujemo Pari Sen Žermen, kao i druge klubove. Prije nekoliko dana su nam rekli da Anćeloti ima ugovor i da neće napustiti klub. Mi to poštujemo", dodao je prvi čovjek Reala.

Murinjo je za tri sezone u Madridu osvojio tri trofeja (Primeru, Kup kralja i Superkup Španije), ali nije ono zašto je doveden - Ligu šampiona.

U tom takmičenju je Real sve tri godine u Murinjovoj eri zaustavljen u polufinalu - prvo od Barselone, potom od Bajerna i ove sezone od Borusije...

"Želio sam da Murinjo ostane, ali on nije više mogao da se nosi sa pritiskom. Hvala mu, Real je u prethodne tri godine puno napredovao u takmičarskom smislu", kazao je Peres.

Specijalni definitivno nije uradio specijalan posao u Realu, već će se pamtiti i kao trener koji se sukobio sa legendom Ikerom Kasiljasom koji je izgubio mjesto u prvom timu u drugom dijelu sezone.

Ako je Kasiljasu utjeha, Murinjo je zvanično smijenjen baš na dan kada je golman Reala napunio 32 godine.

Galerija

Bonus video: