Di Kanio ljut na fudbalere Sanderlenda zbog nediscipline

Pojedini mediji objavili su fotografiju fudbalera Sanderlenda Fila Bardslija kako pijan leži na podu kazina prekriven novčanicama od 50 funti
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 12:33h

Trener Sanderlenda Paolo di Kanio kritikovao je svoje fudbalere i rekao da će strogo kažnjavati nedisciplinu u timu.

Pojedini mediji objavili su fotografiju fudbalera Sanderlenda Fila Bardslija kako pijan leži na podu kazina prekriven novčanicama od 50 funti, što je razbjesnjelo trenera Di Kanija.

Fudbaleri Sanderlenda su prošlog utorka izašli u provod kako bi proslavili opstanak kluba u Premijer ligi, a to im je omogućio Vigan porazom od Arsenala (4:1).

Di Kanio je zbog nediscipline izostavio Bardslija i Matjua Kilgalona iz tima sa jučerašnje utakmice protiv Totenhema.

„Vidio sam fotografiju na jednom sajtu i odmah sam odlučio da izbacim Bardslija iz ekipe. Želim da pošaljem jasnu poruku - ne postoji izgovor za takvo ponašanje”.

„Izašli su u provod jer je Vigan izgubio, a mi ostali u ligi. Mogu da razumijem da je izašao jer je osvojio Ligu šampiona ili možda FA kup... Moramo da poštujemo dostojanstvo kluba i navijača”, rekao je Di Kanio, prenijeli su britanski mediji.

Trener je rekao da je od igrača Sanderlenda očekivao da budu disciplinovani.

„Mislio sam da su u Svindonu igrači arogantni i neznalice, jer nisu imali mnogo šansi da igraju na visokom nivou s kvalitetnim ekipama”.

„Na žalost, u Sanderelendu je, po pitanju discipline, mnogo gora situacija. To moramo potpuno da promijenimo”.

„Nema izgovora za takvo ponašanje. Od sada ću biti mnogo strožiji, jer moramo da unaprijedimo profesionalizam fudbalera”, dodao je italijanski trener.

Di Kanio je otkrio da je prošle sedmice kaznio sedmoricu igrača zbog nediscipline i zaprijetio da će skratiti ljetnji odmor fudbalerima, jer je razočaran njihovim ponašanjem.

„Možda će me otpustiti poslije mojih izjava. Ali, ako uprava želi nešto da promijeni, mora da me podrži. Pojedini igrači neće biti u ekipi sljedeće sezone, ne dok sam ja trener”.

„Razgovaraću s vlasnikom kluba, ali on zna mnoge stvari. Rekao mi je da ćemo uvesti velike promjene”, rekao je Di Kanio.

Bonus video: