Vilanova opet odletio u Njujork

Zdravlje 44-godišnjeg stručnjaka i dalje predstavlja problem za upravu Barse, koja ne bi mogla da dozvoli da on ponovo propusti dva mjeseca sezone
1 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.05.2013. 10:13h

Dan nakon proslave titule prvaka Španije, Tito Vilanova je otišao u Njujork da vodi svoju bitku - sa kancerom.

Trener Barselone je trebalo da ode u SAD tokom ljeta, ali je na konferenciji za medije nakon meča sa Valjadolidom rekao da ide ranije.

To je kasnije potvrdio i klub saopštenjem.

„Pionirski tretman u specijalizovanom centru se pokazao kao veoma efektivan. Prvobitno je planirano da Vilanova ide na ljeto, ali s obzirom na to da je osvojena titula u Španiji, odlučeno je da ode ove sedmice. Biće odsutan od ponedjeljka do petka”, piše u saopštenju Barse.

Pitanje je, međutim, da li će Vilanova ostati trener Barse, ali sportski direktor Andoni Zubizareta nema dilemu.

„Tito će biti trener i sljedeće sezone”, rekao je Zubizareta za „Kanal plus” nakon šampionskog slavlja.

Ipak, zdravlje 44-godišnjeg stručnjaka i dalje predstavlja problem za upravu Barse, koja ne bi mogla da dozvoli da on ponovo propusti dva mjeseca sezone, kao ove zbog hemioterapije i zračenja u Njujorku.

Nekoliko igrača, uključujući i Lionela Mesija, priznalo je da ih je uzdrmala trenerova bolest, a forma tima je pala nakon što je Vilanova objavio povratak kancera neposredno pred Božić.

Dok je Vilanova bio u Njujorku, Barsa je ispala u Kupu kralja od Reala, izgubila prvi meč u Primeri, a u prvom meču osmine finala Lige šampiona je poražena od Milana sa 2:0.

Ni kasnije stvari nisu bile značajno bolje, što se najbolje vidjelo u polufinalu Lige šampiona, u kojem je Bajern slavio sa ukupnih 7:0.

Bonus video: