Portu treća vezana titula

Tim Vitora Pereire je do 27. titule u klupskoj istoriji stigao pobjedom nad trećeplasiranom Pasoš Fereirom u gostima (2:0)
0 komentar(a)
Porto, Foto: Beta/AP
Porto, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.05.2013. 09:15h

Za tri posljednje sezone, Porto je izgubio samo jednu utakmicu od 90 u prvenstvu Portugala. Zato je i treći put uzastopno postao prvak.

Tim Vitora Pereire je do 27. titule u klupskoj istoriji stigao pobjedom nad trećeplasiranom Pasoš Fereirom u gostima (2:0).

Golove vrijedne pehara postigli su Lućo Gonsales iz penala u 23. i Džekson Martines u 52. minutu.

Kolumbijskom centarforu, najboljem strijelcu Primeire u njegovoj debitantskoj sezoni, bio je to 26. pogodak.

Tragičari godine su fudbaleri Benfike. Tri kola prije kraja su imali četiri boda prednosti, ali su prvo na svom terenu iznenađujuće remizirali sa osmopasiranim Nasionalom, a onda u prošlom kolu izgubili od Porta golom u 91. minutu.

Ni to nije bio kraj baksuza „orlova”, koji su u finalu Lige Evrope bili bolji od Čelzija, ali su poraženi golom Ivanovića u 93. minutu!

Porto i Benfika će nastupiti u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će Pasoš Fereira igrati u kvalifikacijama za to takmičenje prvi put u istoriji.

Ligu Evrope su izborili Braga i Eštoril, dok su ispali Moreirense i Beira Mar, koje su u niži rang u posljednjem kolu poslali lisabonski velikani Benfika i Sporting.

Bonus video: