Čelik najbolji protiv najboljih

"Svjesno smo komšijama prepustili sredinu terena, imali smo dovoljno prostora za kontre. Postigli smo gol u pravo vrijeme i na pravi način uzdrmali Sutjesku", rekao je Slavoljub Bubanja
1 komentar(a)
Celik 23_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Celik 23_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 20.05.2013. 12:58h

Kada igraju sa Sutjeskom, ili recimo sa Rudarom, Zetom i Mogrenom, ekipama koje su osvajale trofeje, fudbaleri Čelika nemaju problem. Problem nastaje onda kada naspram sebe imaju slabijeg od sebe.

Ipak, najmlađi prvoligaš dokazao je ove sezone da ne želi da odigra epizodnu ulogu u elitnom društvu, već da drugu godinu zaredom izvadi evropsku vizu.

Pobjedom nad Sutjeskom viza je čekirana i otklonjena svaka sumnja da li će ili ne “metalurzi” pustiti ekipu kojoj su bodovi potrebni za šampionski prsten.

"Odigrali smo taktički dobru utakmicu. Svjesno smo komšijama prepustili sredinu terena, sa dobrim blokom ispred gola imali smo dovoljno prostora za kontre".

"Moram da priznam da smo postigli gol u pravo vrijeme i na pravi način uzdrmali Sutjesku. Akcija je bila odlična, realizacija još bolja. Tokom cijele sezone govorio sam da imamo kvalitet, možemo da dobijemo sve ekipe, ali sto tako da izgubimo bodove tamo gdje ne računamo da se to može dogoditi".

"Derbi je protekao u najboljem redu. Publika i crnogorska javnost vidjeli su poštenu utakmicu, a akteri na terenu ponašali su se kako to i dolikuje", istakao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Pobjeda nad gradskim rivalom odmah je arhivirana. Naime, “metalurzi” za nekoliko dana pod Goricom brane trofej u Kupu, i sve je podređeno tom meču.

"Volim mečeve u kojima popravnog nema. Dobro ću skenirati igru Budućnosti, mislim da nismo bez šansi. Moji momci znaju da se sastajemo i sa jačim protivnikom bio bih optimista. Želim da i oni razmišljaju na isti način. Jednostavno, moraju biti pobjednici. Ja to jesam i to ću dokazati", jasan je Bubanja.

Bonus video: