Macari preuzima Inter

Inter iza sebe ima jednu od najgorih sezona u posljednjih desetak godina, obilježena brojnim povredama igrača, koja nije donijela šampionu Evrope iz 2010. godine plasman u evropska takmičenja za sljedeću
3 komentar(a)
Valter Macari, Foto: Reuters
Valter Macari, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2013. 10:50h

Valter Macari, trener Napolija, od naredne sezone će da sjedi na klupi Intera.

Pedesetjednogodišnji stručnjak je do sada odbijao da komentariše špekulacije o svojoj, ali italijanski mediji pišu da je u petak potpisoa ugovor sa ekipom Masima Moratija.

Eventualni dolazak Macarija, koji se sa Moratijem navodno dogovorio da potpuno kontroliše transfere, znači da je mladi stručnjak Andrea Stramaćoni završio karijeru na klupi Intera.

Sve će biti jasnije nakon posljednjeg kola u Seriji A, u kojem Napoli, koji je obezbijedio drugo mjesto i plasman u Ligu šampiona, gostuje Romi.

Inter iza sebe ima jednu od najgorih sezona u posljednjih desetak godina, obilježena brojnim povredama igrača, koja nije donijela šampionu Evrope iz 2010. godine plasman u evropska takmičenja za sljedeću.

Macari posljednje tri sezone sa puno uspjeha vodi Napoli, a u karijeri je još vodio Asireale, Pistojezu, Livorno, Ređinu i Sampdoriju.

Bonus video: