Rudar u Podgorici: Žele da razmijene pozicije sa liderom

"„Izginućemo“ na terenu, nećemo se predati bez velike borbe. To je naša obaveza prema klubu, vjernim navijačima, gradu", kaže Dragan Radojičić, trener Rudara.
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.03.2012. 20:46h

Teoretski, postoje tri opcije uoči današnjeg derbija pod Goricom. Ili će se razlika između Budućnosti i Rudara povećati na pet bodova, ili će ostati dva, ili će Crna Gora dobiti novog fudbalskog lidera. Sve je u igri, sve tri varijante su moguće, a Pljevljaci se nadaju da će se u praksi realizovati treća, te da će Podgoričani, konačno, biti u prilici da nekom gledaju u leđa.

Fudbaleri Rudara su spremni da pokažu šta znaju i da na pravom mjestu, u pravo vrijeme još jednom demonstriraju dobro poznati kvalitet. I pobijede, zašto da ne. Iz kluba stižu poruke da se ne plaše, da su svjesni koliko vrijede, da je breme favorita na leđima rivala, da se nadaju da će ovog puta, za razliku od jeseni (kada je Budućnost, pod Golubinjom, izjednačila u sudijskoj nadoknadi), sreća biti na strani Rudara. I da bi sve to moglo da bude sasvim dovoljno da se „iskopaju“, prvog mjesta, ali i velikog psihološkog značaja, vrijedni bodovi.

"Priznajem da se ova utakmica ne može svstati u kategoriju ostalih, jer ipak se sastaju dva trenutno najbolja crnogorska fudbalska kolektiva. Ali, isto tako nije ni meč od koga život zavisi. Tačno je da je konačni ishod važan, važni su bodovi, ali se šampion države neće znati u srijedu uveče, pobijedila Budućnost ili mi. Ostaće još 15 utakmica do tog cilja.

Zato mojim momcima, za koje ponavljam da su me oduševili protiv Grblja, i kažem, a vidim da oni to prihvataju, da u utakmicu uđu opušteni, bez ikakvog moranja i pritiska kakav je ponekad svojstven u ovakvim prilikama. Ako bude tako, a nema razloga da ne bude, vjerujte da nam šanse za trijumf rastu. Znamo šta i koliko možemo", kaže šef stručnog štaba pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Mladi stručnjak takođe zna šta i koliko mogu Podgoričani. I oni su, baš kao i Rudar, na pravi način „otvorili“ proljeće, preskočili tešku prepreku u Nikšiću i najavili da se neće lako odreći vodeće pozicije. Eto garancije da slijedi dobar derbi, eto pozivnice navijačima da popune tribine.

"Da vrijedi, Budućnost pokazuje činjenicom da je praktično od početka prvenstva do danas na čelu karavana. To treba poštovati i ne zalijetati se sa prognozama, još manje sa obećanjima. Zato ja i ne obećavam da ćemo osvojiti tri boda. Ali zato garantujem da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ih osvojimo. Ako to bude dovoljno, dobro je, a ako ne, makar ćemo imati satisfakciju. Garantujem još nešto. „Izginućemo“ na terenu, nećemo se predati bez velike borbe. To je naša obaveza prema klubu, vjernim navijačima, gradu", zaključuje Radojičić.

Kadrovska situacija sve manje muči Pljevljake. Van stroja je samo Popović, u međuvremenu se oporavio iskusni vezista Ivica Francišković, pa je i stručni štab na „slatkim mukama“ kome da ukaže povjerenje. Kome god, cilj ostaje isti – razmjena trenutnih pozicija.

Budućnost - Rudar

Podgorica - Stadion pod Goricom. Kapacitet: 10.000. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 17 časova (TV prenos).

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Đikanović, Peković, Radunović - Flavio, Fukčević, Bošković, Kojašević - Radonjić, Adrović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Adžić, Radusinović, Nestorović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović (Francišković) - Ivanović, I. Jovanović - Stojanović.

Bonus video: