Di Mateo sprema zamku Napoliju

CSKA je prije tri sedmice prekinuo Realovu seriju pobjeda, pa cijela Evropa večeras u Madridu očekuje osvetu mašinerije Žozea Murinja i lagan plasman u četvrtfinale...
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 09:33h

CSKA je prije tri sedmice prekinuo Realovu seriju pobjeda, pa cijela Evropa večeras u Madridu očekuje osvetu mašinerije Žozea Murinja i lagan plasman u četvrtfinale.

Ako je remi u Moskvi (1:1) bio samo splet okolnosti, jer je Real dominirao i trebalo je da slavi sa makar dva gola razlike, u revanšu greške ne bi smjelo da bude, bez obzira što „armejci” znaju kako se igra protiv španskih klubova - nisu poraženi u šest utakmica protiv timova sa Pirineja u evropskim takmičenjima.

Drugi meč osmine finala bi, makar na prvi pogled, mogao da donese mnogo više neizvjesnosti - Čelzi mora da anulira minus od dva gola (3:1) ako želi da eliminiše Napoli.

Murinjo: Moj posao ne zavisi od ove utakmice

Španske medije i dalje više od svega interesuje da li će Murinjo i naredne sezone da vodi Real.

Mnogi čak ističu i da epilog večerašnjeg meča može da bude odlučujući, jer bi u slučaju eliminacije sigurno na kraju sezone napustio Madriđane. Portugalac se, međutim, s tim nije složio.

"Moja budućnost ne može da zavisi samo od jedne utakmice. I da ispadnemo, ostaću u Realu. Naravno, sve može da se promijeni ako klub odluči da me otpusti", rekao je Murinjo. Potom se na priče o Murinjovoj budućnosti osvrnuo i Kristijano Ronaldo.

"On ostaje sa nama, budite sigurni u to", bio je jasan najbolji igrač „merengesa”.

Potom je došao na red i meč protiv CSKA.

"Najbolji timovi ne pobjeđuju uvijek u ovom takmičenju. Biće to sigurno težak meč, jer je CSKA jak godinama unazad. Moskovljani imaju kvalitet, opasni su u kontranapadima i moramo da budemo pripravni i spremni na sve", kazao je Murinjo, čiji je tim slavio u 30 od posljednja 34 meča u svim takmičenjima. Moskovljani se spremaju za senzaciju nad senzacijama.

"Real jeste favorit, ali varaju se svi koji misle da iznenađenje nije moguće. Sve je moguće, a mi samo mislimo na to kako da eliminišemo Real. Ne idemo u Madrid da budemo posmatrači", istakao je Alan Džagoev.

Može li Čelzi da spase sezonu?

Čelzi je prvi meč u Napulju izgubio 3:1, a od tog duela se promijenilo dosta stvari u Londonu - Andre Viljaš-Boaš je smijenjen, a tim je pod komandom Roberta di Matea upisao dva trijumfa zaredom (u FA kupu i Premijer ligi)...

To je bilo sasvim dovoljno da „plavcima” porastu ambicije pred revanš sa Napolitancima, iako je jasno da će večeras za sljavlje da bude potrebno mnogo više napora nego što je trebalo protiv Birmingema i Stouka.

"Svi vjerujemo da možemo do preokreta i plasmana u četvrtfinale. Mi smo Čelzi i siguran sam da pred svojim navijačima možemo da reagujemo", rekao je Di Mateo.

Čelzi, inače, igra i da spase čast Engleske. U slučaju da i londonski tim ispadne bilo bi to prvi put još od 1996. godine da Engleska nema predstavnika među osam najboljih u Ligi šampiona.

Napoli, sa druge strane, ni ne pomišlja da propusti šansu koja mu se ukazala i ne mari puno što se cijelo Ostrvo uzda u Čelzi.

"Nadam se da smo dovoljno zreli da završimo posao koji smo počeli u prvoj utakmici", kazao je trener Valter Mazari, koji se nakon suspenzije vraća na klupu Napolija.

ČELZI - NAPOLI

London - Stadion „Stemford bridž”. Kapacitet: 41.837. Sudija: Feliks Brih (Njemačka). Početak u 20.45.

Čelzi (4-3-3): Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Kol - Ramireš, Esjen, Lampard - Mata, Fernando Tores, Staridž.

Napoli (3-4-2-1): De Sanktis - Kampanjaro, Kanavaro, Aronika - Mađo, Gargano, Inler, Zuniga - Hamšik, Laveci - Kavani.

REAL M. - CSKA

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”. Kapacitet: 85.454. Sudija: Stefan Lano (Francuska). Početak u 20.45.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Ozil, Kaka, Kristijano Ronaldo - Benzema.

CSKA (4-2-3-1): Čepčuhov - A. Berezucki, V. Berezucki, Ignjaševič, Šenikov - Vernblum, Mamaev - Džagoev, Honda, Musa - Dumbija.

Galerija

Bonus video: