Budućnost čeka Rudar: Šansa koja se ne propušta

"Da, pet bodova bi bila osjetiljivija prednost, ali prvenstvo se neće biti odlučeno nakon ove utakmice, što god da se desi", kaže Miodrag Radulović
0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2012. 17:08h

Odmah na početku druge polusezone Budućnost ima šansu da uvede šampionat i mirniju fazu i čvrsto zakorači ka tituli, koja se pod Goricom čeka već četiri godine, a zapravo cijelu vječnost.

Derbi sa Rudarom - velika šansa za bijeg na plus pet i vjerovatno zakazivanje još jedne utakmice sa najvećim rivalom u Podgorici, tamo u finišu treće faze šampionata.

Podgoričani uz to igraju pred domaćom publikom, vjerovatno ispunjenim tribinama - sudar sa Rudarom definitivno stiže kao naručen za Miodraga Radulovića i njegove fudbalere. Pred njima je šansa koja se ne propušta...

"Mislim da smo još u petak u Nikšiću pokazali da smo spremni u svim segmentima. Naš adut je i dobra atmosfera u timu, što je izuzetno značajno", kaže Miodrag Radulović.

Još od maja 2008. godine, kada su u Podgoriici igrali sa Mogrenom i dobili sa 3:0, "plavi" nisu imali priliku da odigraju ovakav meč. U sezoni 2008/09 su jurili Budvane, godine kasnije Rudar, a prošlu sezonu - ponovo Mogren. Podgorički tim nakon pune četiri godine igra utakmicu za prvi osjetan bijeg na tabeli.

"Dolazi nam protivnik koji ima jako dobre pojedince, a uz to je i rastrećeniji od nas. Ipak, ako budemo na našem uobičajenom nivou, nećemo morati da strahujemo od bilo koga", smatra Admir Adović, najbolji strijelac Budućnosti i cijele lige (14 golova).

Prednost od pet bodova djeluje jako primamljivo, ali se sjutra neće odlučiti prvenstvo, uvjereni su u podgoričkom taboru.

"Da, pet bodova bi bila osjetiljivija prednost, ali prvenstvo se neće biti odlučeno nakon ove utakmice, što god da se desi", kaže Radulović, ističući da bi tri boda protiv Rudara za njega imala istu težinu kao protiv Petrovca, Bokelja...

Samim tim, Budućnost neće mijenjati sastav i stil igre.

"Uvijek smo igrali ofanzivno, sa dva izrazita napadača. Igru ne prilagođavamo protivniku, kao ni činjenici da li igramo kući ili na strani. Ne biramo i ne dijelimo utakmice. Isti će slučaj biti i u meču protiv Rudara i naš cilj je pobjeda", dodaje Radulović.

O protivniku nije želio mnogo da priča, uz standardne definicije da se sastaju dvije najjače ekipe u Crnoj Gori i da su Pljevljaci opasan tim.

"O Rudaru najviše govore trofeji, ali nema potrebe da se opterećujemo sa protivnikom. Vjerujem da će dosta toga zavisiti od raspoloženja naših fudbalera".

Radulović ne krije da ga posebno raduje forma napadača.

"Adrović je odmah ušao u golgetersku seriju, najbolji je strijelac lige, ali ne radi se samo o njemu. Pogledajte koliko zrelo igra Srđan Radonjić. Nije postigao gol u Nikšiću, ali je mnogo koristio timu, uz njega i Adrović lakše daje golove", zaključuje Radulović.

Meč pod Goricom igra se sjutra u 17 časova, a ulaz je slobodan.

Bonus video: