Čelzi za čast Engleske, CSKA za istoriju

Trener Čelzija Roberto di Mateo, koji je naslijedio nedavno smenjenog Anrdea Viljaša Boaša, kazao je da igrači londonskog kluba "vjeruju da mogu u narednu rundu".
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2012. 12:49h

Engleski fudbal mogao bi prvi put od 1996. godine da ostane bez predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona, ako Čelzi sjutra ne nadoknadi minus od dva gola iz prvog duela sa Napolijem.

Italijani su 21. februara u Napulju pobijedili sa 3:1, a revanš je sjutra u Londonu u 20.45.

Od predstavnika Engleske ove sezone u elitnom evropskom takmičenju već u grupnoj fazi eliminisani su Mančester junajted i Mančester siti, dok je Arsenal ispao u osmini finala od Milana.

Trener Čelzija Roberto di Mateo, koji je naslijedio nedavno smenjenog Anrdea Viljaša Boaša, kazao je da igrači londonskog kluba "vjeruju da mogu u narednu rundu".

Napoli je plasmanom u eliminacionu fazu Lige šampiona ostvario istorijski uspjeh kada je u pitanju to takmičenje, ali kapiten Paolo Kanavaro istakao je da igrači "žele više".

"Spremni smo za revanš. Želimo da nastavimo da živimo ovaj san u Ligi šampiona", rekao je Kanavaro italijanskim medijima.

U drugom meču osmine finala koji će se igrati u sredu sastaće se Real Madrid i CSKA.

Duel u Moskvi završen je bez pobjednika - 1:1, a trener CSKA Leonid Slucki od utakmice u Madridu očekuje "spektakl".

"Real postiže puno golova čak i kada igra bez najboljih igrača. Igrati protiv njih u Madridu biće spektakl", kazao je Slucki, čiji se tim drugi put u klupskoj istoriji našao u osmini finala Lige šampiona.

On je ocijenio da će odbrana Moskovljana morati da bude "oštra", pošto Real ima "izuzetno brze igrače".

"Ne smijemo da im dozvolimo puno prostora u napadu", dodao je Slucki.

Ovaj meč, takođe, počinje u 20.45.

Bonus video: