Slavlje Sutjeske i pored poraza od "metalurga"

"Ne želim da stojim iza ovakvog izdanja. Stajao sam posljednjih četiri-pet mečeva iza svake greške igrača, ali jednostavno sam razočaran", istakao Dragan Radojičić
2 komentar(a)
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2013. 06:24h

U derbiju kola fudbaleri Čelika minimalnim rezultatom savladali su Sutjesku, koja je u svim segmentima fudbalske igre podbacila.

Izabranici Dragana Radojičića bili su potpuno bezopasni po gol Čelika, gotovo 90 minuta djelovali su smušeno.

Jednostavno, bez kreacije na sredini, završnog pasa, pritiska na protivnika, u meču koji je mogao biti odlučujući jesenji prvak nije zaslužio više osim poraza.

Sa druge strane Čelik je dobro zatvorio prilaze svom golu, vrlo brzo golom uzdrmao budućeg šampiona, i srcem sačuvao stečeno vođstvo...

Sutjeska je od prvog minuta prenijela igru na polovinu protivnika, koji se opredijelio iz kontre da ugrožava rivala, što se pokazalo kao ispravno.

Prvu priliku na utakmici “crveni” su materijalizovali i nagovijestili da predaje unaprijed nema.

Naime, u 7. minutu po lijevoj strani Videkanić je oduzeo loptu i uposlio Račića, ovaj drugi je sjajno produžio opet Videkaniću, koji je najprije u trku primio a zatim preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao Janjuševićevog gola.

Od tog trenutka jesenji prvak je konstantno prijetio “metalurzima”, koji su u nekoliko navrata imali sreće.

Sutjeska je imala odličnu priliku u 27. minutu – Jovović je u blizini šesnesterca uposlio Karadžića, koji je produžio loptu za Peroševića, čiji šut blokira Vuković.

Pet minuta prije kraja prvog dijela Sutjeska je imala dva pokušaja da promijeni rezultat, međutim, šutevi Stijepovića i Peroševića nijesu promijenili tok meča.

"Ne želim da stojim iza ovakvog izdanja. Stajao sam posljednjih četiri-pet mečeva iza svake greške igrača, ali bez obzira na mladost, neiskustvo i formiranje ekipe, jednostavno sam razočaran. Moji igrači treba da se stide, neki ne zaslužuju da nose dres Sutjeske. Neću dozvoliti da od mene prave gubitnika, jer mi posljednjih pet utakmica, izuzev Grblja, nijesmo igrali fudbal, već nas više zanima kako igra Budućnost. Bez obzira na to što imamo pet bodova prednosti, na ovaj način ćemo izgubiti titulu. Ostaje nam da se osvježimo, osvojimo bod protiv Budućnosti i stignemo do titule, koja bi imala gorak ukus", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Poslije odmora gledana je rastrzana igra, sa dosta grešaka i bez izgrađenih šansi za gol. Ipak, u 56. minutu Sutjeska je imala priliku iz skraćenog kornera - Jovović je centrirao a Isidorovićev šut završio je pored gola.

Nekoliko minuta kasnije dobro je kombinovao triling – Jovović, Perošević i Isidorović, čiji šut je odbranio Banović.

A rezultatski minus Sutjeske nagrađen je burnim aplauzom nakon vođstva Lovćena u Podgorici, što je obradovalo pristalice nikšićkih “plavo-bijelih”, koji dva kola prije kraja sezone mogu da otpočnu sa šampionskim slavljem.

Jedina prava prilika zbila se u sudijskoj nadoknadi kada je Vučićev šut odbranio Banović.

"Uspjeli smo da savladamo Sutjesku u prazniku fudbala. Pokazalo se da sam bio u pravu kada sam rekao ko bude bolje otvorio meč taj će slaviti. Dobili su Rudar i Grbalj, tako da nam ovi bodovi mnogo znače i sada mnogo opuštenije idemo na finale Kupa protiv Budućnosti", istakao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Na kraju meča razloga za slavlje imala su oba rivala - Čelik zbog pobjede, Sutjeska zbog neuspjeha najbližeg pratioca…

Čelik - Sutjeska 1:0 (1:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 3.000. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje).Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dragan Vujović (Cetinje). Strijelac: Videkanić u 7. minutu. Žuti kartoni:Kolev (Čelik), Bečelić (Sutjeska).

Čelik: Banović 7, Dubljević 6,5 Đikanović 7, Vuković 7, Videkanić 7,5 Kolev 6,5 Bulajić 6,5 Zorić 6,5 (Adrović), Jovović 6,5 (Simić), Ivanović 6,5(Bakoč), Račić 6,5.

Sutjeska: Janjušević 6,5 Bečelić 5, Ognjanović 6,5(Zarubica), Ćuković 6,5 Stijepović 6, Nikolić 6 (Vučić), Jovović 6, Perošević 6, Stevović 6 (Ćetković), Karadžić 6, Isidorović 6.

Bonus video: