Petrovčanima slađi remi

Petrovac je ipak znao šta hoće, pokazao je to u četvrtom minutu prodorom Rijada Pepića, na čiji sjajan centaršut nije najbolje odreagovao napadač Aleksandar Vujači
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2013. 08:29h

Mladost nije uspjela da ispuni cilj u duelu sa Petrovcem na svojem terenu, ali jesu gosti.

Uz dosta sreće i zahvaljujući fenomenalnom golmanu Nemanji Popoviću, sa Starog aerodroma su odnijeli bod velik kao kuća u borbi za opstanak.

Nijesu to krili u Petrovcu nakon 1:1 na Starom aerodromu.

"Mladost je bila bolji rival. Mi smo izvukli bod, što je jako pozitivan rezultat za nas. Do kraja imamo još dvije utakmice u kojima nam tri boda garantuju direktan opstanak", kazao je poslije utakmice pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

Osim u uvodnim minutima prvog i drugog poluvremena, Mladost je gospodarila terenom, stvarala i promašivala šanse.

Petrovac je ipak znao šta hoće, pokazao je to u četvrtom minutu prodorom Rijada Pepića, na čiji sjajan centaršut nije najbolje odreagovao napadač Aleksandar Vujačić.

To je u prvom poluvremenu bilo sve od Petrovčana, pošto je kombinovani tim Mladosti sjajno organizovao napade, ali Bojan Kaljević i Ivan Knežević nijesu imali sreće.

Ipak, u 18. minutu lopta pogađa Borisa Grbovića u ruku za penal, čiji je siguran realizator bio kapiten domaćina, Danilo Tomić.

Vođstvo nije zadovoljilo Mladost, koja je nastavila da u istom ritmu napada, a neposredno pored odlazak na odmor Knežević je pogodio spoljni dio mreže.

I u nastavku su prvi zaprijetili Petrovčani, samo ovoga puta uspješno.

Kapiten Ivan Jablan je šutem sa 15 metara iskosa sa desne strane u 48. minutu pogodio suprotni ugao gola Branka Vujovića. I to je bilo sve od gostiju. Dovoljno!

S druge strane, Mladost je napadala u talasima, a u 64. minutu rezervista Miloš Pavićević je uspio da kroz dvojicu štopera gostiju doda loptu Kaljeviću, koji se sa sedam metara odlučio da plasira u dalji ugao, ali je Popović bio briljantan.

Pojačala je Mladost, po svaku cijenu želeći da pobjedom kruniše bolju igru, ali je do najbolje prilike došla iz devetog kornera u 88. minutu.

Aleksandar Šofranac je bio najviši u skoku, prebacio loptu do Tomića čiji je sjajni volej sa četiri metra Popović uspio da odbije.

"Brzo smo došli u prednost, stvarali smo i propuštali šanse, a primili smo gol iz jedinog šuta u naš gol. No, šta je tu je, bolje je kad se dopisuje bod, neko kada se prepisuje isto stanje. Želim da Petrovcu čestitam na korektnoj igri i poželim im sreću u nastavku prvenstva", istakao je Milovan Prelević, pomoćni trener Mladosti.

Neposredno pred početak duela Mladost je organizovala promociju i dodjelu priznanja za svoje kadete, koji su pobjedom nad Igalom od 2:0, osvojili kadetski kup Crne Gore.

Mladost - Petrovac 1:1 (1:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 150. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević i Srđan Korać (Bar). Strijelci: Tomić (penal) 19. minut (Mladost), Jablan 48. minut (Petrovac). Žuti kartoni: Tomić (Mladost), Pejaković, Pepić i Šofranac (Petrovac).

Mladost: Vujović 6, Vuković 7, Kašćelan 6,5, Šofranac 7, Mitrović 7 (Tatar), Sanković 7, Tomić 7,5, Savićević 6,5 (Pavićević 6,5), Seratlić 6, Kaljević 6 (Šćepanović), Knežević 6,5.

Petrovac: Popović 8,5, Pepić 7, Čelebić 6, Grbović 6, Lakić 6, Golubović 6, Šofranac 6, Muhović 6 (Đukić), Pejaković 7, Jablan 7,5 (Leverda), Vujačić 5,5 (Perutović).

Bonus video: