Pljevljaci lako izašli na kraj sa Mornarom

Trijumf je najavio Brnović u 14 minutu, kada se lijepo snašao nakon kornera Igumanovića i dodavanja Alića i sa dva metra smjestio loptu iza leđa nemoćnog Radanovića
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.05.2013. 07:14h

Nakon šest utakmica bez pobjede, konačno su se radovali i Pljevljaci.

Žrtva je bio Mornar, koji je potpuno zasluženo poražen pod Golubinjom i koji će u preostala dva kola imati mnogo muke da zadrži prvoligaški status.

S druge strane, „rudari“ nastavljaju trku sa ekipom Grblja u želji da se domognu četvrtog mjesta i plasmana u Evropu.

Bez većih problema su domaćini stigli do tri vrijedna boda.

Trijumf je najavio Brnović u 14 minutu, kada se lijepo snašao nakon kornera Igumanovića i dodavanja Alića i sa dva metra smjestio loptu iza leđa nemoćnog Radanovića.

Samo osam minuta kasnije Pljevljaci su udvostručili prednost. I to na kakav način.

Dugu dijagonalu Vlahovića lijepo je prihvatio Jovanović, ušao u šesnaesterac i onda sa petnaestak metara iskosa raspalio po lopti koja se kao metak zarila u desni gornji ugao gostujućeg gola.

Barani su drugo poluvrijeme počeli znatno angažovanije što im se isplatilo već u 51. minutu kada je Rotković bio brži od Vukliša i sa desetak metara proturio loptu do mreže.

Međutim, njihova radost i nada da mogu do povoljnog rezultata trajala je samo sedam narednih minuta.

A u tom 58, kontru je „povukao“ Stojanović, pravovremeno uposlio Igumanovića a crnogorski reprezentativac efektno, iskosa sa 15 metara pogodio lijevu stativu od koje se lopta odbila u mrežu.

Do kraja utakmice, domaći su rutinski čuvali sigurnu prednost i povremeno prijetili iz kontranapada, dok gosti nisu imali snage da ozbiljnije zaprijete i unesu bar malo neizvjesnosti.

"Mislim da smo konačno odigrali kako znamo što je moralo rezultirati pobjedom i važnim bodovima. Čini mi se i da je ekipa u pravo vrijeme dostigla solidnu formu i da sada sa mnogo više optimizma možemo odigrati preostale utakmice do kraja i nadam se obezbijediti plasman na evropsku scenu", zadovoljno je kazao strateg Rudara, Nikola Rakojević.

"Čestitam Rudaru na boljoj igri i zasluženoj pobjedi. Bili su mnogo bolji u prvom dijelu kada mi nismi ličili na sebe. U nastavku, ulaskom Jovančova, došli smo do daha, brzo smanjili njihovu prednost, ali kada je trebalo još da pritisnemo, primili smo gol iz kontre i povratka više nije bilo. Okrećemo se odmah narednoj utakmici sa Čelikom, gdje ćemo juriti pobjedu za opstanak, jer ova ekipa Mornara zaslužuje da bude dio prvoligaške konkurencije", riječi su trenera Mornara, Obrena Sarića.

Rudar - Mornar 3:1 (2:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Brnović u 14, Jovanović u 22. i Igumanović u 58. minutu za Rudar, Rotković u 51. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Jovanović, Petrović, Jeknić i Nerić (Rudar), Matić, Jovančov i Divanović (Mornar).

Rudar: Vukliš 7, Jovanović 8, Brnović 7 (Sekulić), Alić 8, Petrović 7, Kaluđerović 7, Vlahović 8, Igumanović 7,5, Stojanović 7 (Nerić), Nestorović 7, Jeknić 7 (Tomašević).

Mornar: Radanović 6,5, Gačević 6,5 Krstović 6 (Rašović), Skopljak 6, Kajević 6, Vojvodić 6,5, Obradović 6, Matić 6 (Simunović), Vukmarković 6 (Jovančov 6,5), Divanović 6,5, Rotković 7.

Bonus video: